BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYÖK'ten Ukrayna'daki Türklere yatay geçiş imkanı----

YÖK'ten Ukrayna'daki Türklere yatay geçiş imkanı

YÖK'ten Ukrayna'daki Türklere yatay geçiş imkanı
09 Mart 2022 - 17:39 www.finansgundem.com

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ukrayna'da üniversite okuyan Türk öğrencilerin Türkiye'deki bir yükseköğretim programına yatay geçiş yapabilmeleri konusunda her türlü kolaylığın sağlanacağını açıkladı.


YÖK'ten, Ukrayna'daki üniversitelerde okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilere yönelik yazılı açıklama yapıldı. Kurul, şartları karşılayamayanlara özel öğrenci statüsü verecek.

Yükseköğretim Kurulunun, Ukrayna'daki savaş yüzünden öğrenimlerini yarıda bırakarak ülkeye dönmek zorunda kalan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarının aksamaması için alınabilecek önlemler üzerinde çalıştığına işaret edilen açıklamada şunlar yer aldı:

Ukrayna'ya giden öğrencilerimizden ülkemizdeki bir yükseköğretim programına yatay geçiş için gereken şartları sağlayanların, talep ve tercihleri dikkate alınarak yatay geçiş yapabilmeleri konusunda her türlü kolaylık sağlanacaktır. Yatay geçiş şartlarını karşılayamayan öğrencilerimize ise 2021-2022 öğrenim yılı bahar dönemi başlamış olmasına rağmen Türkiye'deki üniversitelerde özel öğrenci statüsünde eğitim ve öğretimlerine devam etme imkan ve fırsatı verilecektir. Bu kapsamda Ukrayna'dan ülkemize dönen öğrencilerin, özel öğrencilik imkanından nasıl faydalandırılacağı hususu Yükseköğretim Kurulumuz tarafından önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Çin Rusya-Ukrayna-Türkiye görüşmesini destekliyor

Rus oligarklar Türk jetleri ile uçuyor

Ukrayna'dan tahliye edilen Türk vatandaşlarının sayısı 13 bin 120 oldu

Avrupa hava sahasını kapattı: Türkiye'de Rus turist için rekor beklentisi

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yok ya09 Mart 2022 23:48

    Öyle bedavadan sınavsız üniversiteye gir alın teriyle girenlerin hakkını yiyende yediren de namerttir Savaş bitince gidin okulunuzu bitirin şerefiniz varsa milletin çoluk çocuğunun hakkını yemeyin Yiyenlere zehir zıkkım olsun