BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus oligarklar Türk jetleri ile uçuyor----

Rus oligarklar Türk jetleri ile uçuyor

Rus oligarklar Türk jetleri ile uçuyor
09 Mart 2022 - 08:13 www.finansgundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının üzerine ağır yaptırımlarla karşılaşan Rusya'da zenginler, dünyanın pek çok bölgesine kendi uçakları ile değil henüz yasaklı olmayan Türkiye’den kiraladıkları özel jetlerle uçuyor.


Özel jet sektöründen bir kaynak, durumla ilgili “Rusya'ya Türkiye'den uçuşa bir engel yok. Avrupa'nın aksine Türkiye'den bir izin sorunu yok. Sadece sigorta firmaları Rusya uçuşlarının sigorta kapsamından çıktığını duyurdu ancak ülkede bir savaş durumu olmadığı için özel jet işletmecileri için bu çok bir engel olmadı” ifadelerini kullandı.

Rusya'dan Türk jeti ile Türkiye'ye gelmek 30 bin dolar

Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın aktardığına göre İsrail'de son yayımlanan bir raporlardan birinde geçen hafta 7 iş jetinin Türkiye'den kiralanıp Moskova ve St Petersburg'a uğrayıp sonra Tel Aviv'e iniş yaptığı ifade edildi.

Sektörden bir başka yetkilinin verdiği bilgiye göre bu günlerde Rusya'dan yoğun talep alan şirketler bu fırsatı değerlendiriyor. Rusya'ya Türkiye'den bir özel jet isteyip onunla İstanbul'a gelmenin bedeli 30 bin dolar civarında. Bu rakam, İstanbul'dan gelen özel uçak ile örneğin İsrail'e gidiliyorsa 50 bin doları bulabiliyor.

Türkiye'de 120 özel iş jeti var

Doların aşırı yükselmesinin ardından Türkiye'den bazı iş insanlarının jetlerini sattığı söylense de birçok özel uçak sahibi belirsiz jeopolitik ortamda jetini tutmayı ve bu kiralamalarla yüksek bakım masraflarını karşılamayı tercih ediyor.

Türkiye'de 120'ye yakın özel iş jeti bulunuyor. Geçen hafta Rus milyarder Roman Abramovich'in özel jetinin de Moskova'dan İstanbul ve Ankara seferleri yaptığı İngiliz basınına yansımıştı.

Oligarklar Putin’e kazan kaldırdı

 

Oligarkların kaybı 80 milyar dolar

 

El konuldu: Rus oligarklara büyük şok!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)