BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYoksula doğalgaz desteği geliyor----

Yoksula doğalgaz desteği geliyor

Yoksula doğalgaz desteği geliyor
15 Eylül 2013 - 08:08 www.finansgundem.com

Enerji Bakanlığı’nın hazırladığı yasa tasarısı taslağı dar gelirliye müjde içeriyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Başbakanlığa gönderdiği 'Doğalgaz Piyasası Yasa Tasarısı Taslağı', dar gelirlilere doğalgaz desteğinin de önünü açtı. Taslağa göre Enerji Bakanlığı'nın önerisiyle Bakanlar Kurulu, belli bölgelerde ve belirli amaçlarla doğalgaz tüketicilerini sübvanse edebilecek. Olcay Aydilek’in Habertürk’teki haberine göre taslakta yer alan madde şöyle: “Belirli bölgelere veya amaçlara yönelik olarak tüketicilerin desteklenmesi amacıyla sübvansiyon yapılması gerektiğinde, bu sübvansiyon fiyatlaramüdahale edilmeksizin yapılır. Sübvansiyonun tutarı ile usul ve esasları ilgili bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenir ve ilgili kurumun bütçesinden ödenir.”
Enerji Bakanlığı kaynakları, Doğalgaz Piyasası Yasa Tasarısı Taslağı'nın uzun bir çalışmanın sonunda hazırlandığını belirterek “Geçen hafta Başbakanlığa gönderildi. Çalışmanın, kısa süre içinde TBMM’ye sevki bekleniyor” dedi. Kaynaklar, söz konusu tasarının, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışını izleyen günlerde yasallaşmasının hedeflendiğini açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)