BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYok böyle maaş: 4 bin TL----

Yok böyle maaş: 4 bin TL

Yok böyle maaş: 4 bin TL
05 Mayıs 2013 - 13:26 www.finansgundem.com

Yeni mezunlar açık artırmayla işe alınıyor

Türkiye Masaj Enstitüsü Başkanı Sertaç Ak, son yıllarda sağlık turizmine yapılan yatırımların, sektörün kalifiye eleman açığını arttırdığını belirterek, iyi eğitim almış, donanımlı bir masaj elamanının 2 bin ile 4 bin TL’den işe başladığını, yeni mezunlarınsa bazen açık artırmayla işe alındığını ifade etti.
Ak, yaptığı açıklamada, ABD ve AB ülkelerinin hastalarını uygun maliyeti nedeniyle Türkiye'deki termal ve sağlık turizmi merkezlerine yönlendirmesinin, bu alandaki yatırım ve istihdama hız verdiğini bildirdi. İyi eğitim almış, donanımlı bir masaj elamanının 2 bin ile 4 bin TL’den işe başladığını, yeni mezunların bazen açık artırmayla işe alındığını dile getiren Ak, yakın bir zamana kadar kazancı az olduğu için tercih edilmeyen masaj uzmanlığının yüksek getiri sağlayan meslekler arasına girdiğini kaydetti. Ek gelir olsun diye kurslara kaydolan pek çok kişinin asıl işlerini bırakarak, masaj alanında kariyer yapmayı seçtiğini vurgulayan Ak, şunları ekledi: “Spor merkezlerinden, sitelere sosyal tesislerden tatil beldelerine kadar yüzlerce alanda 20 bine yakın masaj elemanı istihdam ediliyor. Sağlık turizmine yapılan yatırımlarla birlikte şu anda sağlık amaçlı masaj uygulamalarını sunacak 3 bin kalifiye eleman açığı var. İşletmelerin talebine yetişmekte zorlanıyoruz. Kursiyerlerimiz daha mezun olmadan açık artırmayla işe yerleştiriliyor. En yüksek maaşı ödeyen elemanı kapıyor. Gelişmiş ülkelerde sağlık amaçlı yapılan masaj, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvence kapsamında yer alıyor fakat maliyetler çok yüksek. Masaj konusunda ülkemize ciddi bir sağlık turizmi akını var. Öğrenciler tıp öğrencisi gibi insan anatomisini tanıyor. Masajın sağlık ile etkileşimini öğreniyor. Kurs sonunda Hipokrat yemini gibi ‘Masaj Yemini’ ediyoruz. Etik değerlerine saygılı ve sağlık konusunda bilinçli elemanlar yetiştiriyoruz. Bugüne kadar 6 bine yakın mezun verdik, hala taleplere yetişmekte zorlanıyoruz. Bu alanda çalışmak için MEB belgesi şart. Ancak eğitim içeriğinden yoksun belge sahibi vasıfsız elemanlar sektörün toplam kalitesini yok ediyor. Çok sayıda sertifikalı sözde masaj elemanı var ancak işletmeler eğitimli personel arayışında. Şu anda sektörde ciddi şekilde eğitimli işten anlayan eleman sıkıntısı var.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)