BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYılmaz: OVP beklentilerimize göre iyi performans göstermiştir----

Yılmaz: OVP beklentilerimize göre iyi performans göstermiştir

Yılmaz: OVP beklentilerimize göre iyi performans göstermiştir
15 Nisan 2024 - 12:30 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Mevsimsel etkilerden arındırılmış verilere göre 2024 Şubat ayı işsizlik verisi yüzde 8,7 oranıyla bir önceki aya ve OVP beklentilerimize göre iyi performans göstermiştir." dedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işgücü potansiyelini harekete geçirecek istihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Yılmaz X hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Mevsimsel etkilerden arındırılmış verilere göre 2024 Şubat ayı işsizlik verisi yüzde 8,7 oranıyla bir önceki aya ve OVP beklentilerimize göre iyi performans göstermiştir.

Genç işsizliği, bir önceki yılın aynı ayına göre 3,1 puanlık bir iyileşme kaydederek yüzde 15,6’ya düşmüştür. Kadınlarda işsizlik oranı ise yüzde 11,3’lük seviyesiyle yaklaşık 10 yılın en düşük seviyesine inmiştir.

Şubat ayında istihdamımız 32,4 milyonu aşarken yüzde 49,3’e ulaşan istihdam oranımız da tarihimizin en yüksek seviyelerinde seyretmeye devam etmektedir.

Önümüzdeki dönemde ekonomik istikrarı devam ettiren politikaların yanı sıra özellikle genç ve kadınlar başta olmak üzere işgücü potansiyelini harekete geçirecek istihdam dostu politikalar izlemeye ve programımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.

Geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 24.5'e yükseldi

 

İşsizlik şubatta yüzde 8.7 oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)