BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYılmaz: Cari açıkta OVP beklentisinden daha iyi bir performans bekliyoruz----

Yılmaz: Cari açıkta OVP beklentisinden daha iyi bir performans bekliyoruz

Yılmaz: Cari açıkta OVP beklentisinden daha iyi bir performans bekliyoruz
12 Mart 2024 - 19:32 www.finansgundem.com

Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde özellikle dış ticaret dengesinde öngördüğümüz iyileşme ile birlikte cari açığın milli gelire oranının OVP beklentilerimizden daha iyi bir performans sergilemesini bekliyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ocak 2024 itibarıyla yıllıklandırılmış cari açığın Mayıs 2023'e göre 22,6 milyar dolar azalarak 37,5 milyar dolar seviyesine gerilediğine dikkati çekti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre cari açıkta yaklaşık 7,9 milyar dolar iyileşme kaydedildiğini aktaran Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Bu iyileşmede dış ticaret dengesinde gerçekleşen 8,2 milyar dolar düzeyindeki olumlu performans etkili olmuştur. Önümüzdeki dönemde özellikle dış ticaret dengesinde öngördüğümüz iyileşme ile birlikte cari açığın milli gelire oranının OVP beklentilerimizden daha iyi bir performans sergilemesini bekliyoruz. Bir taraftan cari açığı azaltırken diğer taraftan doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını ülkemize daha fazla çekerek cari açığın finansman kalitesini arttırmayı hedefliyoruz."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, para politikası, maliye politikası ve yapısal reform adımlarını kurumların güçlü koordinasyonu içerisinde uygulamaya devam ettiklerini kaydetti.

Bakan Bolat'tan cari açık değerlendirmesi

 

Cari açık 37 milyar doları aştı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman cesur13 Mart 2024 01:46

    Topladıkları vergilerin büyük kısmı gözümüze kaktıkları yap işlet ve halı soy şirketlerine gidiyor. Tasarruf zaten yok. Biliyoruz ki seçim sonrası yüklü vergiler geliyor. Gidişat çok ama çok kötü. Hangi yüzle oy isterler!  :'( 

  • Selim İleri13 Mart 2024 01:24

    Milletin vekiline 140.000₺, aslına ise reva gördüğünüz 10.000₺ öyle mi! Bu defa size oy yok. Kırmızı kart. Bu seçimde emeklinin gücünü göreceksiniz.