BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYılmaz: 4 yılda 4 milyon iş oluşturuldu----

Yılmaz: 4 yılda 4 milyon iş oluşturuldu

Yılmaz: 4 yılda 4 milyon iş oluşturuldu
05 Aralık 2013 - 18:58 www.finansgundem.com

Marsilya'ya giden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz "Son dört yılda Türkiye, 4 milyondan fazla iş oluşturdu. Bunun önemli bir kısmı kadın istihdamı" dedi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Son dört yılda Türkiye, 4 milyondan fazla iş oluşturdu. Bunun önemli bir kısmının da kadın istihdamına ait olduğunu söyleyebilirim. Bu büyüme ve istihdamdaki artışın önemli kısmı, özel sektörden geldi" dedi.
Bakan Yılmaz, Fransa’nın Marsilya şehrinde Villa Mediterrane binasında düzenlenen Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) Bölgesel Kalkınma Politikası Komitesi Bakanlar Toplantısı’nın açılış oturumuna katıldı. Bakan Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada kamu ve özel sektörün istihdam konusuna dikkati çekti.
Yılmaz, yatırımların ortalama yüzde 80'inin özel sektörden geldiğini belirterek, "Kamu yatırımları, özel sektörden gelen yatırımlara bir alternatif olarak düşünülmemeli. Sadece kamu yatırımları ile istediğimiz ekonomik büyümeyi sağlayamayız. Kamu yatırımları büyük resmin bir parçası" diye konuştu.
Küresel kriz nedeniyle ülkelerin bütçelerini dengelemeye çalıştığının altını çizen Yılmaz, kamu harcamalarının kalitesine odaklanmak gerektiğini vurguladı. Yılmaz şöyle devam etti:
"Biz Türkiye'de son 5 yılda buna odaklanmaya çalıştık ve özel sektör için güveni ve tahmin edilebilirliği artıracak bir ortam oluşturmaya çalıştık. Son dört yılda Türkiye, 4 milyondan fazla iş oluşturdu. Bunun önemli bir kısmının da kadın istihdamına ait olduğunu söyleyebilirim. Bu büyüme ve istihdamdaki artışın önemli kısmı, özel sektörden geldi."
Bu dönemde kamu yatırımlarının da artırıldığını ifade eden Kalkınma Bakanı Yılmaz, kamu yatırımlarının milli gelire oranının yüzde 4,5'e çıktığını, bu artışın, bütçe açığı artırılmadan gerçekleştirildiğini söyledi.
"Türkiye'de kalkınmanın bölgesel boyutuna da özel ihtimam gösterdik. Türkiye büyük bir ülke ve kamu yatırımlarında az gelişmiş bölgelere daha fazla odaklandık" diyen Bakan Yılmaz, son 10 yılda az gelişmiş bölgelere gerçekleştirilen kamu yatırımlarının yüzde 20'den yüzde 37'ye yükseldiğini açıkladı. Yılmaz, Türkiye’nin aynı zamanda insan kaynakları, altyapı ve ulaştırmaya da odaklandığını, bu durumun sosyal adalet ve ekonomik büyümenin artmasına yardımcı olduğunun altını çizdi.
Aday ülke olarak Türkiye’nin AB fonlarından çok fazla faydalanamadığını, ancak teknik uzmanlık ve becerilerinden istifade ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Merkezi düzeyde stratejileriniz olabilir ama il düzeyinde, belediyeler düzeyinde planlarınız olmazsa ekonomik büyüme, istihdam ve sosyal adaleti artıramazsınız" diye konuştu.
Bakan Yılmaz, İstanbul'u bölgesel ve aynı zamanda küresel bir finans merkezi haline getirme planları olduğunu belirterek, "Diğer taraftan, daha az kalkınmış bölgelerimizin daha iyi kamu politikalarına ihtiyaç duyduğunun da farkındayız" dedi.
Toplantı öncesi Bakan Yılmaz, diğer ülkelerin temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bölgesel Kalkınma Politikası Komitesi Bakanlar Toplantısı, yarın sona erecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)