BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYılın ilk 8 ayında 37 bin aşkın abonenin gazı kesildi----

Yılın ilk 8 ayında 37 bin aşkın abonenin gazı kesildi

Yılın ilk 8 ayında 37 bin aşkın abonenin gazı kesildi
04 Aralık 2022 - 16:19 www.finansgundem.com

Borcunu ödeyemediği için doğalgazı kesik olan abone sayısı geçen yıla göre yaklaşık 15 bin kadar artış gösterdi. Meclisteki soru önergesi üzerine konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, doğalgazı kesik olan abone sayısının 37 bin 657’ye yükseldiğini açıkladı

Doğalgaza gelen zamlar vatandaşı zor durumda bıraktı. Mehmet Serbes'in Sözcü'deki haberine göre, ödenmesi zorlaşan faturalardan dolayı birçok abone doğalgazının kesilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yılın ilk 8 ayında 37 bin 657 abonenin doğalgazının borcu nedeniyle kesildiğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'ye verdiği soru önergesinde Fatih Dönmez'e, faturalarını ödeyemediği için doğalgazı kesilen abonelerin sayısını sordu. Gürer'in önergesine yanıt veren Dönmez, Türkiye genelinde borcu ödenmediği için doğal gazı kesik olan abone sayısının 2021 yılı için 22 bin 142 olduğunu ve bu sayının 2022 yılının ilk 8 ayında 37 bin 657'ye yükseldiğini açıkladı.

Dönmez, “EPDK Bildirim Sistemi üzerinde veriler belirli periyotlar halinde raporlanmaktadır. Bu kapsamda EPDK veri tabanında ortalama anlık ve günlük veriler bulunmamaktadır” dedi.

‘ZAMLAR DAR GELİRLİNİN BELİNİ BÜKTÜ’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise yaptığı açıklamada Bakan Dönmez'in yanıtını değerlendirdi. Gürer, “Ekonomik kriz her alanda vatandaşı zorluyor. Doğalgaza 8 ayda 37 bin 657 kişi ödemesini yapamamış. Elektrik, akaryakıt zamları, sabit ve dar gelirlinin belini büktü” dedi.

Artık insanların battaniye altında soğuktan korunmaya çalıştığını, elektrik düğmesine ellerinin gitmediğini de kaydeden Gürer, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Cumhurbaşkanı, market fiyatlarını gündeme getiriyor ama kendisinin bilgisi dahilinde elektrik, doğalgaz, akaryakıta gelen zamlar için hiç söz etmiyor” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret zammı için gözler enflasyonda

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı yüzde 20,5 azaldı

Enerji ithalat faturası 37,3 arttı

Doğalgaz faturalarına taksit imkanı

TBMM'de bütçe maratonu başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)