BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYıldız nükleer santral için tarih verdi!----

Yıldız nükleer santral için tarih verdi!

Yıldız nükleer santral için tarih verdi!
11 Mart 2013 - 17:06 www.finansgundem.com

Taner Yıldız Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral için anlaşmanın ne zaman şekilleneceğini açıkladı

Bakan Yıldız, Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral için son aşamaya gelindiğini bu ayın sonunda anlaşmanın şekilleneceğini söyledi.
"Sinop nükleer santralinde 3 şirketle görüşülüyor, ay sonunda biri daha bırakabilir." diyen Bakan Yıldız, Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral görüşmelerinde sona yaklaşıldığının sinyalini verdi. Bakan Yıldız ,"Sinopla alakalı rekabetin arttığını gördük. Bu TC'nin lehine bir konu, şu an Kanada'nın yarıştan koptuğunu söyleyebiliriz. Belki bu ayın sonunda 1 ülke daha yarıştan kopabilir" dedi.
Yıldız'a, nükleer enerji karşıtlarının tepkileri de soruldu. Cevabı ise , "isteyenlerin değil, istemeyenlerin gösterileri söz konusu. Bunun topluma mal edilmesi doğru değil , 9 şiddetinde depreme dayanıklı nükleer santral yapacağız'' yönünde oldu.
Yıldız'ın gündeminde ,enerji tasarrufuna ilişkin yapılması planlanan bina yalıtımı konusu da vardı. Bakan Yıldız, "Enerji verimliliği ile ilgili amortisman süresi 2 ila 3 yılı geçmiyor. Bu konut sahibi için iyi bir süre" diye konuştu.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)