BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYiğit Bulut'tan şok Soma tepkisi!----

Yiğit Bulut'tan şok Soma tepkisi!

Yiğit Bulut'tan şok Soma tepkisi!
20 Mayıs 2014 - 14:08 www.finansgundem.com

Bir televizyon programında konuşan Yiğit Bulut, Soma'daki maden faciasını kullanarak Başbakan'ı devşirmek isteyenler var dedi

Başbakan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma faciasının ardından acının istismar edildiğini söyledi.

A Haber'de Zeynep Bayramoğlu’nun sunduğu Kadraj programına konuk olan Bulut, babasız kalmış çocuktan yürüyüp, güç devşirecek kadar mayasızlar var diye konuştu.

BU ÜLKEDE MAYASIZ İNSANLAR VAR

Kendi güçlerini devşirmek kendi varlıklarını daha büyütmek için seçilmiş hükümetin seçilmiş başbakanın karşısında kullanarak buradan yürümek isteyenler oldu. Bu ülkede bunu yapabilecek kadar mayasız adamlar var. Bu ülkede babasız kalmış çocuklar üzerinden kendilerine güç devşirmek isteyecek kadar mayasız insanlar var.

SENDİKALARIN SORGULANMASINI GEREKTİREN BİR OLAY

İnsanların çok önemli dersler çıkartması gereken bir olay, insanların algılamalarını zorlaması gereken bir olay. Türkiye'deki ekonomik kapitalist hatta vahşi kapitalist sistemin ne olduğunu hafızalarında bugünkü durumda ve gelecekte ne olduğunun sorgulanması gerektiren bir olay. Bu olay emekçiye sahip çıkıyoruz diyenlerin varlığını sorgulayacağımız, ülkede birçok sendika var, emekçiye sahip çıkıyoruz diyen, işçinin emekçinin partisiyiz diyenler var, bu ülkede birçok sivil toplum kuruluşu var, bütün bunları sorgulayacağız, kim sahip çıktı, kim sahip çıkmadı.

VAHŞİ KAPİTALİZM ERDOĞAN’I İSTEMİYOR

Bu olay olduğu dakikadan itibaren birileri bu olayı Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleştirmeye çalışıyor. Çünkü yerleşik düzen, bu ülkedeki vahşi kapitalist sistem Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyor. Bu halkı sömüren, parası olmayanların parası olanlar için öldüğü vahşi kapitalist sistem 2008'de İMF anlaşmasını imzaladığından beri Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyor. Türkiye yüzde elli net faiz veriyor, beş bin kişi aynı adamlar çıkıyor, kaza çıkıyor ortaklar aynı adamlar çıkıyor, hep aynı beş bin kişi çıkıyor ve bunların yurt dışı uzantıları.Bunlardan korkan namerttir. Bu kadar artık bıçak kemiğe dayandı. Herkesin bunu anlaması lazım. O kardeşlerimize buradan sesleniyorum. Sizin babalarınız Türkiye'nin vahşi kapitalizm ile savaşımda yeni bir taarruzun neferi oldular. 300 liraya fabrikamızda çalışsın diye Dünya Bankası ile rapor yazdılar. Getirip hükümete teklif ettiler 300 liraya fabrikalarımızda çalışsınlar diye.
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • helal olsun yiğit bulut 20 Mayıs 2014 20:51

    yola devam aynen millet sizinle

  • ALİ20 Mayıs 2014 20:12

    BAŞDANIŞMANI BUYSA BAŞBAKANIN VAY HALİNE

  • ttttttttt20 Mayıs 2014 19:45

    Sen git bir hafta madende çalış ve ondan sonra değerlendirme yap.

  • Byk 20 Mayıs 2014 19:20

    Soma'yı taşeronlaştıranlar , denetlemeyenler yada madene girmeden denetleyenler baş sorumludur.

  • dünya örnekleri20 Mayıs 2014 18:55

    o meşhur dunya örnekleriniz nerede? demi faciyasımı desek, japonyada su getiremeyen siyasilerinin ne yaptığınımı desek ... dunyaya bakmak gerekmezmi? nerede global düşünce?kimseyi suçlamıyoruz ama bu işte ihmali olan İÇERİDE BİR DİLİM EKMEK İÇİN MÜCADELE VEREN, BULGURA PİLAVA MUHTAÇ BIRAKILAN HALKDA DEDİRTMEZ BU MİLLET, KENDINIZI ÇOK ZEKİ SANMAYIN DERİM.

  • smartmar20 Mayıs 2014 18:30

    diyene bak daha düne kadar ekranlarda hükümeti en çok eleştiren adamlardandı!! şimdi mayasız insanlar var diyor.. güler misin ağlar mısın?

  • yiğit adam 20 Mayıs 2014 18:03

    yiğit adam asla yalnız yürümeyeceksiniz millet sizinle

  • seisan20 Mayıs 2014 17:48

    abi sen git hikaye yaz senin kitabını alalım TAMAMMI?

  • Aysoy20 Mayıs 2014 17:47

    Kardeş, sen ne iş yapıyon ? daha doğrusu ne işe yararsın ?

  • doğa20 Mayıs 2014 17:30

    mecliste daha önce verilen araştırma önergesi hakkında da bir iki cümle alsaydık

  • seisan20 Mayıs 2014 16:56

    ŞU ANDA TÜRKİYE KAPİTALİZM DEĞİLDE NE şirketlerde taşoronun taşaronu var ee bu kime yansıyo tabiki emekçi çalışan garibana olur taşaronun taşaronunda çalışırsa ne alacak asıl emekçiler sizde çıkarsınız o vahşi kapitalizm istemiyo bizim kendimiz KAPİTALİZM OLMUŞ...

  • seisan 20 Mayıs 2014 16:50

    yiğit amaca sen git madencilerin çalıştığı şartlar altında o maden ocaklarında çalış ONDAN sonra seni görelim öyle kravat takıp bu iş kazasıdır devleti değiştirmek isteyenler var demenin bi anlamaı yok herşeyin bi mazereti var halk bu böyle olmaz deyince siz nebilirsiniz demenin anlamı yok TAM HALK BUNDAN SONRA SİZE SORACAK NE YAPACAK YAPMAYACAĞINI

  • yiğit adam 20 Mayıs 2014 16:33

    ekonomi bakanı yakışır sana rabbim yardımcınız olsun millet sizinle

  • vatandaş20 Mayıs 2014 15:11

    Ülkedeki cemaatlerle her türlü işi çevirdiniz sonrada birini seçip tüm suçu ona atıp paralel dediniz.Bizim gibi sıradan vatandaşlara kendinize çok güldürdünüz amma velakin şu adamın açıklamalarını okuyunca bu parelele bende inandım artık.Herhalde bu zat ile aynı evrende yaşamıyoruz bizler.Kesinlikle inanıyorum ki paralel bir evren var ve bunlar arada bir çakışıyor olmalı.Yoksa bunların başka türlü izahı yok....

  • Çalarsaat20 Mayıs 2014 15:00

    Bu vatandaşın görevi komplo teorileri üretmek mi? Yoksa artık gölgesinden korkar hale mi geldiler??

  • Adalet20 Mayıs 2014 14:45

    Bunlara göre aslında AKP iktidar partisi değil, muhalefet partisi, kardeşim sen iktidar değil misin? Bu insanlar senden sorumlu değil mi? Bütün suçu muhalefete atmak kadar saçma bir açıklama olamaz. Bu insanların tek suçu işçi olmak bu ülkede..

  • doğa20 Mayıs 2014 14:40

    madeniş sendikası türkişe bağlı

  • doğa20 Mayıs 2014 14:38

    allah islah etsin

  • jöle20 Mayıs 2014 14:32

    gerçek misin yoksa zihnimizin bize bir oyunumusun sen? devlet çıkan kömürü alma garantisi vermiş. şirkette kimyasal yanmayı hesaba katmadan çalışmışta çalışmış... sonuç kimyasal yanık sonrası oksijen teması artıka gerçek tangın ve karbonmonoksit zehirlenmesi.. devlet eliyle alt yapısı hazırlanmış şirketin aç gözlüğü ile oluşan katliam... allah rahmet eylesin..