BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni Zelanda’daki Kinder çikolataları toplatılıyor----

Yeni Zelanda’daki Kinder çikolataları toplatılıyor

Yeni Zelanda’daki Kinder çikolataları toplatılıyor
12 Nisan 2022 - 12:47 www.finansgundem.com

İtalyan şekerleme grubu Ferrero, salmonella bakterisi içerebileceği şüphesiyle Belçika’da üretilen Kinder çikolata ürününü Yeni Zelanda’daki raflardan toplatıyor.

Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (FAVV), geçtiğimiz Cuma günü Kinder çikolata ürünlerinde Salmonella bakterisi bulunması nedeniyle Ferrero şirketine ait fabrikayı geçici olarak kapattı.

Yeni Zelanda Gıda Güvenliği Kurumu ise, Belçika’da üretilen tüm Kinder ürünlerinin toplatılmasına karar verdi.

Şarku’l Avsat'ta yer alan habere göre, Yeni Zelanda Gıda Güvenliği Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Vincent Arbuckle, “Küçük oyuncaklar içeren bu ürünlerin özellikle çocuklar arasında popüler olduğunu biliyoruz, bu nedenle insanları her türlü önlemi almaya çağırıyoruz” dedi.

Üzerinde ‘Belçika’da üretilmiştir’ yazan ürünlerin atılması veya satın alındığı yere iade edilmesi gerektiğini söyleyen Arbuckle, “Salmonella bakterisinin etkileri, özellikle 5 yaşından küçük çocuklar ve 65 yaş ile üstü yetişkinler gibi bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ciddi olabilir” diye ekledi.

Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu, Avrupa’da birkaç hafta boyunca, ateş, bulantı, kusma ve diğer mide sorunlarına neden olabilen salmonella bakterileriyle bağlantılı 100’den fazla gıda zehirlenmesi vakası rapor edildiğini bildirdi.

Yeni Zelanda’da henüz Kinder ürünleriyle ilgili herhangi bir hastalık vakası bildirilmedi.

Ferrero şirketine göre, 15 Aralık’ta Belçika’nın Arlon şehrindeki bir fabrikada yapılan iç denetimler sırasında salmonella bakterisi keşfedildi.

Kinder sürpriz yumurta tehlikesi: Türkiye'de de risk var mı?

 

Arap ülkelerinde Kinder ürünleri toplatılıyor

 

Belçika'da Kinder üretimi tamamen durduruldu

 

9 ülkede yayılan 'Kinder salgınına' soruşturma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)