BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem9 ülkede yayılan 'Kinder salgınına' soruşturma----

9 ülkede yayılan 'Kinder salgınına' soruşturma

9 ülkede yayılan 'Kinder salgınına' soruşturma
07 Nisan 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz günlerde Kinder çikolatalarından yayıldığı sanılan Salmonella bakterisi nedeniyle çikolatalar toplatılmıştı. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre salgınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Avrupa'da farklı ülkelerde Kinder çikolataları ile bağlantılı salmonella vakaları yayılıyor.

En az dokuz ülkede yayılmaya devam eden Kinder çikolatalarıyla bağlantılı salmonella salgını sonrası Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) soruşturma başlattı. Merkez, Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA) ile birlikte toplam 134 onaylı ve şüpheli vakanın durumunu araştırdıklarını açıkladı.

Kinder Sürpriz çikolatalarının salgınla bağlantılı olduğunu söyleyen merkez, salgının normalden fazla sayıda çocuğun hastaneye yatmasına ve bazılarının kanlı ishal gibi ciddi klinik belirtiler göstermesine neden olduğunu belirtti. Çocukların çoğunlukla 10 yaş altı gruptan olduğunun altını çizen ECDC, sorunun yalnızca bu ürüne ait olup olmadığı konusunda ise bilgi vermedi.

İngiltere Gıda Kurumu yenmemesini tavsiye etti

Euronews'da yer alan habere göre, İtalyan şekerleme grubu Ferrero içinden oyuncak çıkan yumurta şeklindeki Kinder Sürpriz ve çeşitlerini İngiltere ve İrlanda'da raflardan toplamıştı.

Ferrero ürünlerin toplatılmasının tedbir amaçlı olduğunu ve piyasaya sürülen hiçbir Kinder ürününde salmonella testinin pozitif çıkmadığını ifade etti. Firma sözcüsü gıda güvenliğini çok ciddiye aldıklarını ve bu durumdan dolayı çok özür dilediklerini belirtti. Ferrero ya da Kinder'in başka ürünlerinin bu salgından etkilenmediği tahmin ediliyor.

İngiltere Gıda Güvenlik Kurumu 11 Temmuz ve 7 Ekim 2022 tarihleri arasında üretilen 20 gramlık ya da üçlü paket yumurtalardan yenmemesini tavsiye ediyor ve tüketicilerin bu ürünler için para iadesi talebinde bulunabileceğini belirtiyor.

Çeşitli ülkelerde raflardan kaldırılıyor

Ferrero, Kinder Sürpriz ve çeşitlerini İngiltere ve İrlanda'nın ardından bugün İspanya'da raflardan çekmeye başladı. Belçika, Fransa, Lüksemburg ve Almanya'da da ürünler toplatılıyor.

ECDC'ye göre 63 kişinin salmonellaya yakalandığı İngiltere vaka sayısı en yüksek ülke. Ayrıca Fransa, İrlanda, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, İsveç ve Norveç'te de şüpheli ve teyit edimiş vakalar var.

Bu ülkeler haricinde, Kenya Standartlar Bürosu, Kinder ürünlerinden örnekler alarak soruşturma başlattı. Enstitü Direktörü Bernard Njiraini, ürünlere ilişkin net bir karar almadan önce test sonuçlarının çıkmasının bekleneceğini ifade etti.

Bu arada, İsviçreli şekerleme firması Nestle hiçbir ürününün bu sebeple geri çağrılmadığını belirtirken, rakipleri Lindt ve Sprüngli mecvut sağlık krizinden etkilenmediklerini açıkladı.

Kinder çikolatalarından kaynaklanan salgın Avrupa'da yayılıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)