BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYeni Zelanda'da istihdam patlaması----

Yeni Zelanda'da istihdam patlaması

Yeni Zelanda'da istihdam patlaması
06 Kasım 2013 - 06:43 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda'da işe alımlar 3. çeyrekte beklentilerin iki katına çıkarak, önümüzdeki yılın başlarında faizlerin artırılabileceğinin sinyalini verdi

Yeni Zelanda'da istihdam Temmuz-Eylül döneminde, beklentilerin 2 katı oranda artış kaydederek, önümüzdeki yılın başlarında faiz artışı olacağına yönelik sinyallere bir yenisini daha ekledi. Yeni Zelanda doları yükseldi.
Yeni Zelanda'nın resmi istatistik kurumunun verilerine göre istihdam bir önceki çeyrekten yüzde 1.2 artış kaydederek, 2007'den bu yana en yüksek istihdam kazancına işaret etti. Bloomberg anketine katılan 7 ekonomistin beklentisi, ülkede istihdamın yüzde 0.5 artacağı yönündeydi. İşsizlik oranı yüzde 6.4'ten yüzde 6.2'ye geriledi.
İstihdam kazançlarındaki hızlanma ve artan iş dünyası güveni, ücret ve enflasyon üzerindeki yukarı yönlü baskının önümüzdeki çeyreklerde artabileceğine işaret ediyor.
Yeni Zelanda Merkez Bankası Başkanı Graeme Wheeler geçtiğimiz ay, yurtiçindeki taleplerin toparlanması ve enflasyonun hızlanmasıyla, borçlanma maliyetlerinin 2014'te artırılmasının gerekebileceğini söylemişti.
Güçlenen ekonominin istihdam taleplerine kaymaya başladığına dikkat çeken ANZ Bank New Zealand Ltd.'ın kıdemli ekonomistlerinden Mark Smith, kapasite üzerindeki baskıların da er ya da geç genel ücret enflasyonu ve faiz artışlarına kayacağını öngördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)