BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYeni Zelanda ekonomisi tahminlerin üzerinde daraldı----

Yeni Zelanda ekonomisi tahminlerin üzerinde daraldı

Yeni Zelanda ekonomisi tahminlerin üzerinde daraldı
16 Mart 2023 - 07:55 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda ekonomisi 2022 yılının son çeyreğinde tahminlerden daha fazla daraldı ve resesyonun eşiğine gelmesine neden oldu.

Yeni Zelanda İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, 2022 yılının son çeyrek döneminde GSYH bir önceki döneme göre yüzde 0,6 düşüş gösterdi. Piyasaların beklentisi yüzde 0,2 düşüş yaşanacağı yönündeydi.

Analistlere göre, bu yılın ilk çeyreğinde büyüme başarılmazsa, Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın(RBNZ) öngördüğünden 6 ay önce resesyona girilmiş olacak. RBNZ, bu yılın ikinci çeyreğinde resesyona ilk adımın atılacağını tahmin ediyordu.

RBNZ, son 10 toplantısında faizi yüzde 0,25 seviyesinden yüzde 4,75 seviyesine kadar çıkardı. Analistler, 5 Nisan toplantısında artırım için artık daha temkinli konuşmaya başladı. Dün yüzde 95 seviyesinde olan faiz artış fiyatlaması, bugünkü GSYH verisinin ardından yüzde 50'ye kadar indi. Global piyasalardaki bankacılık krizi de tabloyu daha bulanıklaştırdı. Ancak hala beklentiler RBNZ'nin 25 baz puan artış yapacağı yönünde şekilleniyor.

Aynı dönemde bir önceki yılın son çeyreğine göre ise yüzde 2,2 büyüme yaşandı. Analistlerin beklentisi büyümenin yüzde 3,3 olacağı yönündeydi.

Yeni Zelanda Merkez Bankası faiz artırdı

 

Yeni Zelanda'dan 1,89 milyon dolarlık deprem yardımı

 

Yeni Zelanda'da Başbakan Jacinda Ardern'in halefi belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)