BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYeni sisteme yatırılan miktar ne kadar? Bakan açıkladı----

Yeni sisteme yatırılan miktar ne kadar? Bakan açıkladı

Yeni sisteme yatırılan miktar ne kadar? Bakan açıkladı
23 Aralık 2021 - 23:34 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, canlı yayında kur korumalı TL mevduatı sistemine yatırılan para miktarını açıkladı. Bakan Nebati, "Geçiş sabah itibarıyla 10 milyar liraydı, öğleden sonra bu katlanarak gitti." dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in konuğu olduğu canlı yayında kur korumalı vadeli TL mevduat sistemine yatırılan para miktarını açıkladı. Döviz alan bireylerle satan bireyler arasında büyük uçurum oluştuğunu belirten Bakan Nebati, "Sabahki tutar 10 milyar TL'ydi, öğleden sonra bu tutar katlanarak gidiyor. Kur korumalı mevduata geçiş sabah 10 milyar TL'ydi." dedi.

"TÜRKİYE ALTINI SEVİYOR"

Yastık altı altınların ekonomiye dahil edilmesi halinde Türkiye'nin dövize ihtiyacının kalmayacağını ifade eden Bakan Nebati, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"4 Ocak'taki ilk paketimiz bu alınan tedbirlerle ilgili değişimleri gerçekleştirecek yasal düzenlemeleri Meclis'imizden talep edeceğiz. Türkiye altını seviyor. Bu altının yastık altında kalmasının ekonomiye de kendisine de katkısı yok. 5 bin ton Altın tahmin ediliyor. 5 bin tonun karşılığı 280 milyar dolar. 280 milyar doların yüzde 10'u gelse Türkiye'de dövize ihtiyacımız kalmayacak. Bu kadar güçlü bir şey söylüyorum.

"ALTININI EKONOMİYE SOK"

İster faiz yöntemiyle, ister katılım yöntemiyle, istersen İslami veya alternatif her türlü yöntemle gel, altınını ekonomiye sok, hem ülke kazansın hem sen kazan.

Her ay toplantıları muntazaman yapılmış, piyasanın işlerini aktif takip eden bir anlayışımız var. Bu anlayışımız birkaç yıl içerisinde karşılığını aldıktan sonra çok hızlı şekilde cari açığın azaldığı, dövizin gevşediği, refahın arttığı bir dönemi gösterecek bir şey var."

MÜSİAD'dan iş dünyasına indirim çağrısı

 

Bakan Nebati'den, 'sıcak para' ve 'yatırım' açıklaması

 

Dolar ve euroda günlük düşüş yüzde 10'u aştı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sanbeg 25 Aralık 2021 17:47

    Altını getirmesi için ne sunacaksın? Dth a verilen seviyede bir getiri sağlanması lazım. Altınla kredinin yaygınlaşması lazım ki altın mudisine getirisi olsun. Dth a göre daha düşük zorunlu karşılık uygulanmalı ki altin kredisi yayginlassin. Altin mevduata stopaj uygulanmazsa dövizde altına geçiş de olur.

  • Faruk bey24 Aralık 2021 09:25

    Faizleri inat etmeyip arttırsalar böyle ekonomide hiçbir anlamı olmayan kurnazlıklardan alamayacağı sonucu hemen alırlar güveni sağlarlar piyasayı dengeler ekonomiyi normale yatırımcıyı tlyi güclendirirlerdi olacak olan sistemin anlamsız olduğu ortada iken