BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYeni şirketlerin peşinde----

Yeni şirketlerin peşinde

Yeni şirketlerin peşinde
12 Şubat 2013 - 16:30 www.finansgundem.com

Singapur merkezli PhilipCapital yeni satın almalar yaparak faaliyet alanını genişletmek istiyor

Finans yapısının güçlü büyümesi Türkiye’ye birçok ülkeden şirketin yatırım yapmasını sağlıyor. Son dönemde satın almalar ve direkt yatırımla Türkiye’ye gelen finans alanındaki şirketler çoğalmaya başladı. Bu anlamda sermaye piyasası canlılığını koruyor. Gelen şirketlerin piyasayı büyütme planları da bulunuyor.
Hak Menkul Kıymetleri satın alarak geçen yılın Mart ayında Türkiye’de faaliyete başlayan finansal sermaye şirketi Singapur merkezli PhilipCapital de yeni satın almalar yaparak faaliyet alanını genişletmek istiyor. Dünya çapında 18 milyar doları aşkın fon yöneten ve öz sermayesi 1 milyar doları aşan şirket, Türkiye’de finansal enstrümanlarını da çoğaltmak istiyor.
PhilipCapital’in Türkiye operasyonun başına daha önce Hak Menkul Değerler’de bulunan Kerem Korur getirildi. Kerem Korur, Singapour merkezle sıcak bir temas halinde ve Türkiye-Singapur arasında yoğun mesai harcıyor. Geçen hafta arkadaşımız Gözde Yeniova’nın konuştuğu Kerem Korur, Türkiye’deki yeni planları anlattı.
PhilipCapital’in Türkiye’den sonra Hindistan pazarına da girdiğini halen 16 ülkede olduğunu ifade eden Kerem Korur, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere bağlantı açısından Türkiye’nin önemli bir konumda olduğunu söylüyor. Bu konumdan da yararlanarak Türkiye’deki fırsatları değerlendirmek isteyen PhilipCapital, pazardaki finansal enstrümanlarını çoğaltmayı planlıyor.Sermaye piyasaları işlemleri dışında forex lisansını da alan PhilipCapital, portföy lisansı için de başvurdu. Grubun leasing, sigorta, gayrimenkul ve bankacılık alanında da faaliyet göstermek isteyen PhilipCapital, şu anda iki leasing ve bir faktöring şirketini satın almak için inceledi. Yakın zamanda bu konuda bir gelişme olabilir. Şirket ayrıca sigorta şirketlerini de yatırım için radarına almış. Uzun vade de bankacılık faaliyetiyle de ilgilidirler.
Türkiye’de sağlam adımlarla uzun vade de kalıcı bir büyüme ve genişleme hedeflediklerini ifade eden Kerem Korur, 2013-2014 büyüme yol haritalarını şöyle anlatıyor:
‘’ Şu anda 30 kişi olan çalışan sayımızı 60-70 kişi civarına çıkaracağız. Portföy yönetimi dışında Kurumsal finansman alanına da girmek istiyoruz.’’(Ekonomist)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)