BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYeni nesil bankaların odağı Z kuşağı----

Yeni nesil bankaların odağı Z kuşağı

Yeni nesil bankaların odağı Z kuşağı
11 Kasım 2021 - 16:57 www.finansgundem.com

Ebeveynlerin bankacılık alışkanlıkları çocuklarını etkilese de, araştırmalara göre Z kuşağının bankacılık alışkanlıkları giderek daha büyük farklılıklar gösteriyor. Yeni nesil bankalar ise Z kuşağına odaklanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev fintek şirketi Square’in Cash App isimli uygulaması, Z kuşağına odaklanan hizmetler arasına girdi. Şirket geçtiğimiz hafta uygulamanın 13 ila 17 yaş arasındaki kullanıcılara da açılacağını açıkladı. Twitter CEO’su Jack Dorsey’in liderlik ettiği platform şimdi onlu yaşlarındaki kullanıcıların da uygulama üzerinden para transferi yapmasına ve kişiselleştirilmiş Cash Card edinmesine imkan tanıyacak. Gençler hizmetleri ebeveynlerinin onayıyla kullanabilecek.

Cash App’in platformu Z kuşağına açma kararı, fintek şirketlerinin bu jenerasyona odaklanma trendinin giderek büyümesinin ardından gerçekleşti. Bazı yeni nesil bankalar platformlarını gençlerin finansal ihtiyaçlarını odak noktasına koyarak geliştirdi. Banking Dive’ın haberine göre dijital oyuncular, bu pazarın geçmişte geleneksel finans kurumları tarafından görmezden gelindiğini ifade etti. Cash App’in hamlesi yüksek ihtimalle diğer ödeme ve bankacılık platformlarının da bir sonraki adımını belirleyecek.

Fintek sektörü için Z kuşağı, geleneksel finans kurumlarının bulunmadığı yüksek potansiyelle dolu bir pazar. 

Finansal veri platformu MX Başkan Yardımcısı Shayli Lones, “bu grubu kazanmanın yolu ebeveynlerden geçiyor, ebeveynlerin çocuklarının bu hizmetleri kullanabilmesi için onay vermesi gerekiyor” dedi. Devamında, “giderek daha fazla fintek şirketi ve yeni nesil bankanın genç müşterileri çektiğini göreceğiz” ifadesini kullandı.

Lones, “araştırmalarımız Z kuşağının yalnızca %47’sinin geleneksel bankalarda ya da yeni nesil bankalarda hesabı bulunduğunu gösteriyor. Bu nedenle yeni nesil bankaların bu alanı hedeflemesi oldukça mantıklı” açıklamasında bulundu. Giderek daha fazla fintek şirketi genç kullanıcılar için ürünler geliştirirken, geleneksel bankaların da bu yaş grubunu kazanmak için değerlendirebileceği fırsatlar bulunuyor. Lones, “araştırmalarımız yerel ve bölgesel banakaların güvenilirliklerini artırmak için uzun bir yolu olduğunu gösteriyor.

Genç jenerasyonları kazanmak istiyorlarsa ürün ve hizmetlerinde güvenilirliği artırmaları gerekiyor” dedi. Y kuşağı ve baby boomer’ların yerel ve bölgesel bankalara duyduğu güven daha yüksek. Ancak Z kuşağı ulusal bankalara daha çok güveniyor. Lones, “ebeveynlerin bankacılık alışkanlıklarının çocuklarını etkilediğine inanıyoruz. Ancak bankacılık alışkanlıklarındaki farklılık giderek büyüyor” dedi. İşte Z kuşağına odaklanan bazı yeni nesil bankalar.

Step

Step Kurucusu ve CEO’su CJ MacDonald, geleneksel bankaların ve fintek şirketlerinin hizmetlerinin yalnızca 18 yaş üzerine hitap ettiğini fark ettikten sonra şirketi kurmaya karar verdi. MacDonald, “birçok kişi finansal hayatına 18 yaşından önce başlıyor. Pazarda bu kişilerin ihtiyaçlarına yönelik uygun bir ürün ya da hizmet yoktu” dedi. San Francisco merkezli start-up şirketi 2018 yılında kuruldu. Şirket onlu yaşlarda bulunan kullanıcılara Federal Mevduat Sigortası Kurumu (FDIC) onaylı ücretsiz bir kart ve mevduat hesabı sunuyor.

Platform aynı zamanda kişiler arası ödeme özelliğine de sahip. 18 yaş altındaki kullanıcıların hesap açabilmesi için ebeveynlerinin onayı gerekiyor. Şirket kurulmasından altı ay sonra 1,5 milyon kullanıcıya ulaştı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre nisan ayında gerçekleşen fonlama turunda ise 100 milyon dolar yatırım aldı. Step gençleri hedef alsa da, hesaplarını hayatları boyunca kullanmaları amaçlanıyor. MacDonald, “hedefimiz kullanıcılarımızda birlikte büyümek” dedi.

Greenlight

Atlanta merkezli start-up şirketi 2017 yılında çocuklar için bir banka kartı piyasaya sürdü. Şirket 3 milyonun üzerinde ebeveyn ve çocuğa hizmet veriyor.

Tim Sheehan ve Johnson Cook tarafından kurulan Greenlight, geçtiğimiz yıl bankacılık devi JPMorgan’ın da dikkatini çekti. ABD’nin en büyük bankası 2020’nin ekim ayında Greenlight ile işbirliği anlaşması imzalayarak, çocuklar için tasarlanan bir banka hesabı oluşturdu.

Nisan ayında gerçekleşen fonlama turunda değeri 2,3 milyar dolara yükselen şirket, aynı zamanda ebeveynlere odaklanan yeni bir hizmet planlıyor. Ebeveynlere hisse ve borsa yatırım fonu (ETF) yatırımlarını nasıl yapabileceklerini öğreten bir yatırım platformu geliştirmeyi hedefleyen şirketin platformunda şimdiden çocuklar için yatırım ve birikim hizmetleri bulunuyor.

GoHenry

İngiltere merkezli yeni nesil banka, Z kuşağı kullanıcılarına mevduat hesabı, anlık para transferi ve ödeme ile ebeveynlerinin onayladığı akraba ve arkadaşlarının para gönderebileceği bir hizmet sunuyor. 2012 yılında kurulan platform, 2018 yılından bu yana varlık gösterdiği ABD’de de ilerleme kaydediyor. Şirket geçtiğimiz yıl ABD’nin sermaye şirketi Edison Partners’ın liderlik ettiği bir fonlama turunda 40 milyar dolar yatırım aldı. Fonlama turunda Gaia Capital Partners, Citi Ventures ve Muse Capital da yer aldı.

Şirketin CEO’su Alex Zivoder, yatırımların bir bölümünü sosyal medya reklamları için kullanacaklarını açıkladı. GoHenry ABD’de hesaplardan 3,99 dolar aylık üyelik ücreti alıyor. Zivador’a göre üyelik ücreti şirketin tek gelir kaynağı. Ürün 6 ila 18 yaş arası çocukların ve gençlerin kullanması için tasarlandı. Ancak kullanıcıların hayatlarının ilerleyen dönemlerinde de kullanabilecekleri bir ürün de tasarlanıyor.

Credit Suisse’te cezalar yeniden yapılandırmaya engel

 

Kredi ve mevduatlarda artış sürüyor

 

Kız çocuklarının okullaşma oranı erkek çocuklarını geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)