BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYeni Ekonomi Yönetimi’nden kritik çalışma! Faizden sonra vergide artış!----

Yeni Ekonomi Yönetimi’nden kritik çalışma! Faizden sonra vergide artış!

Yeni Ekonomi Yönetimi’nden kritik çalışma! Faizden sonra vergide artış!
05 Temmuz 2023 - 13:57 www.finansgundem.com

‘Enflasyonla mücadele’ ve ‘toplumsal refahı’ önceliğine alan Ekonomi Yönetimi, Merkez’in 27 ay sonra faizi 6.5 puan yükseltmesinin ardından ‘bütçe gelirleri’ni artıracak çalışma içinde. Önemli adım ‘yeni vergi oranları’ ile atılacak.

FINANSGUNDEM.COM - ÖZEL HABER

Yeni Ekonomi Yönetimi’nin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hatırlanacağı gibi “Refah artışı sağlayacak modelle yola devam edeceğiz“ demişti. "Enflasyonla mücadele" ve "toplumsal refah" konularını önceliğine alan Yönetim, ayrıca sürdürülebilir büyümeden cari açığın azaltılmasına ve yatırımların artırılmasına kadar çeşitli ataklara da odaklanmış durumda. Fiyat artışlarına karşı dar gelirliler başta olmak üzere asgari ücretliler, memurlar, kamu işçileri ve emeklilerin gelirleri artırılması da kritik önemdeki adımlar içinde.

MERKEZ’İN FAİZİ 6.5 PUAN ARTIRMA KARARI

Tüm bu planlamalar çerçevesinde ilk atağı Merkez Bankası’da gerçekleştirip, başkanlığı Hafize Gaye Erkan’a teslim ederek çıkılan yolda ilk adımda, çok konuşulan, çok tartışılan faiz oranlarında ciddi bir değişikliğe gidildi. Politika faizi 6,5 puan artırılarak yüzde 8.5’tan yüzde 15’e çıkarıldı.

27 ay sonra ilk faiz artırım kararını alan Merkez Bankası, "Parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir" açıklaması yaptı. Ve yeni Faiz oranı, yeni karar, iş dünyasında oldukça olumlu karşılandı. Patronlardan, sanayicilerden, “Finansal istikrarın oluşmasına ve istikrarlı bir şekilde sürdürülmesine dönük atılmış bir adım olarak gördükleri”ne yörnelik yorumlar yapıldı.

SIRADA BÜTÇE GELİRLERİNİ ARTIRMA ADIMI

Faiz kararı hala sıcaklığını ve heyecanını korurken, Türkiye'yi yeni ve flaş bir adım daha bekliyor. Çünkü şimdi sıra bütçe gelirlerini artırma planlarında. Finans Gündem’e ulaşan bilgilere göre Ekonomi Yönetimi, konuyla ilgili ‘gelir artırıcı tedbirler’ üzerinde yürüttüğü çalışmanın son aşamasında. Tedbir paketinin en başında da KDV oranlarında yapılacak olan artış geliyor. Söz konusu hazırlık sıkı bir şekilde sürerken, yeni vergileri içeren çalışmanın yakında Meclis’e sunulması bekleniyor. Yasa teklifinde gelir vergisi başta olmak üzere tüm vergi kalemlerinde artış öngörüldüğü öğrenildi.

Merkez Bankası faizi 650 baz puan artırdı

Uzmanlar, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi

Merkez'den yeni adım: Ticari ve ihtiyaç kredi faizi limitleri yükselecek!

Bireysel kredi faizlerinde sert sıçrama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)