BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYen yükselişini sürdürüyor----

Yen yükselişini sürdürüyor

Yen yükselişini sürdürüyor
14 Haziran 2013 - 22:07 www.finansgundem.com

Japon Yeni, BoJ toplantısı sonrasında 16 büyük para birimi karşısında değer kazandı

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) son toplantısında bir politika yapıcısının teşvikleri iki yıllık bir süreçle sınırlamayı savunmasının ardından 16 büyük para birimi karşısında güçlendi.
Japonya para birimi, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından Fed'in aylık tahvil alımlarına en az yıl sonuna kadar devam edeceği düşüncesi açıklanmasıyla dolar karışsındaki yükselişini dördüncü güne taşıdı. Dolar, sanayi üretiminin değişiklik göstermezken toptan satış fiyatlarının geçen ay beklenenden daha fazla arttığını ve haziran ayı tüketici güveninin altı yılın en düşüğünden gerilediğini gösteren veriler sonrasında, euro karşısında yükseldi. Sterlin, inşaat sektörü verilerinin düşmesiyle dolar karşısında dört ayın en yükseğinden geriledi.
Yendeki güçlenmenin ardında BoJ'un Japon tahvil faizlerindeki yükselişi kontrol altına almayı başaramamasının yattığını söyleyen MassMutual Life Insurance Co'nun kıdemli portföy yöneticilerinden Hiroshi Yoshida, dolar-yen pozisyonlarındaki satışların devam etmesini beklediğini aktararak, yenin önümüzdeki aylarda dolar karşısında 90 seviyelerine kadar yükselebileceğini öngördü.
Yen dolar karşısında yüzde 1.3 yükselerek New York saati ile 13:42'de 94.17 oldu ve bu haftaki yükselişini yüzde 3.5'e genişletti. Yen euro karşısında ise dün yüzde 0.4 artmasının ardından bugün de yüzde 1.6 değerlenerek 125.58 oldu. Dolar euro karşısında yüzde 0.3 artarak 1.3330 oldu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)