BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYen düşüşe geçti----

Yen düşüşe geçti

Yen düşüşe geçti
10 Haziran 2013 - 16:55 www.finansgundem.com

Yen, Japonya hisselerindeki yükselişin ardından değer kaybetti

Yen, Japonya Topix endeksinin son iki yıldaki en büyük sıçramayı yapmasıyla güvenli olarak bilinen ülke tahvillerine olan talebin azalması sonrasında, dolar karşısında üç haftalık kazancın ardından değer kaybetti.
Yen, Japonya gayri safi yurtiçi hasılasının ilk çeyrekte beklenenden fazla büyümesi ve bunun Başbakan Shinzo Abe'nin deflasyonu önleme planlarını destekler nitelikte olması sonrasında, biri hariç 16 büyük para birimi karşısında geriledi. Avustralya doları ve Asya para birimleri, Çin ithalat verilerinin beklenmedik şekilde düşmesi sonrasında dolar karşısında düşüş yaşadılar.
Londra'da bulunan Citigroup Inc'nin G-10 döviz stratejisi şefi Valentin Marinov, "Abe'nin uyguladığı planların etkisi hakkındaki endişeler hisselerin düşmesine ve yenin geç de olsa bir nebze yatışmış görünerek yükselmesine neden oluyor. Japonya gayri safi yurtiçi hasılasında beklenenden daha iyi bir revize yapılması, politikaların işe yaradığı görüşlerini destekler nitelikte" yorumunu yaptı.
Yen yüzde 1.4 gerileyerek New York saati ile 07:11'de dolar başına 98.88 yen oldu. 7 Haziran'da ise 94.99 yen ile 4 Nisan'dan bu yana en güçlü seviyeyi yaşamıştı. Yen euro karşısında da yüzde 1.4 düşüş yaşayarak 130.71 yen oldu. Euro dolar karşısında geçen hafta yüzde 1.7'lik ralli yapmasının ardından, bugün büyük bir değişiklik yaşamayarak 1.3220 dolardan işlem gördü.
Japonya Topix endeksi, Japonya gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 3.5 oranındaki tahminleri aşarak yıllık oranda yüzde 4.1 büyüdüğünün açıklanmasının ardından, yüzde 5.2 yükselerek 16 Mart 2011'den bu yana en büyük sıçramasını gerçekleştirdi.
Yen bu yıl içerisinde yüzde 10 gerileyerek 10 gelişmiş ülke para birimi arasında en kötü performansı gösteren döviz konumunda.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)