BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemen'de ekonomik önlem paketi----

Yemen'de ekonomik önlem paketi

Yemen'de ekonomik önlem paketi
14 Temmuz 2021 - 01:54 www.finansgundem.com

Yemen hükümeti ülkenin para birimindeki değer kaybını durdurmak için önlem paketi açıkladı

Yemen hükümeti, ülke ekonomisinin kötüye gitmesini ve yerel para biriminin değer kaybını durdurmak için önlem paketi açıkladı.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik başkanlığında düzenlenen Yemen Yüksek Ekonomi Konseyi'nin toplantısında ülke ekonomisinin iyileşmesine yönelik önlem alınması görüşüldü.

Yemen'de ekonomik durumun ve Yemen riyalindeki değer kaybının değerlendirildiği toplantıda, ülkede mali yasalara uyulmasının sağlanması ve uyulmaması durumunda caydırıcı tedbirler alınması kararlaştırıldı.

Kamu maliyesi üzerindeki baskıların azaltılarak para biriminin destekleneceği ve kamu gelirlerinin uzmanlardan oluşan bir heyet tarafından değerlendirileceği açıklandı.

Toplantıda ayrıca petrol ürünlerinin ithalatının fiyatlandırılması, fiyat spekülasyonunun önüne geçilmesi, zaruri olmayan malların ithalatının sınırlanması ve önlenmesi için de bir heyet kurulacağı duyuruldu.

Altı yılı aşkın süredir iç savaşın devam ettiği Yemen'de, riyaldeki hızlı ve rekor seviyedeki değer kaybı, halkın zaten düşük olan alım gücünü iyice zayıflattı ve fakirlik oranı yüzde 80'lere ulaştı.

İç savaşın başladığı 2015 yılı başında bir ABD doları 215 Yemen riyali iken, savaşla birlikte yaşanan hızlı değer kaybı neticesinde bir dolar 1007 riyale kadar yükseldi.

Yemen'deki Husilerden ülkenin en büyük bankalarından birine el koyma kararı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)