BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYemen, ABD'nin 'Husi' kararından memnun----

Yemen, ABD'nin 'Husi' kararından memnun

Yemen, ABD'nin 'Husi' kararından memnun
18 Ocak 2024 - 05:53 www.finansgundem.com

Yemen hükümeti, ABD’nin İran destekli Husileri terör örgütü listesine almasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 'ABD'nin bu kararını memnuniyetle karşılıyoruz'' ifadeleri yer aldı

ABD'nin Husileri "yabancı terör örgütleri" listesine alması Yemen hükümeti tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yemen hükümeti, ABD’nin İran destekli Husileri terör örgütü listesine almasıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD'nin Husileri 'küresel bir terörist grup' olarak tanımlama yönünde aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz" denildi.

''KARAR, YEMEN'E ÇAĞRI OLARAK ALINDI''

ABD'nin kararının Yemen hükümetinin kararıyla uyumlu olduğuna işaret edilen açıklamada, "ABD'nin bu tanımlaması, Yemen hükümetinin uluslararası topluma, Yemen halkını bu terörist milislerin baskısından ve terörizminden korumak için ciddi adımlar atması yönündeki sürekli çağrısına yanıt olarak geldi" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Husilere, "terör eylemlerine son vermesi, İran'a bağlılıktan vazgeçmesi, Yemen ve bölgenin güvenlik ve istikrarını korumaya yönelik barış girişimlerini kabul etmesi" çağrısı yapıldı.

ABD yönetimi, Yemen'de Husiler olarak bilinen Ensarullah Hareketi'ni, Kızıldeniz'deki saldırıları nedeniyle yeniden "yabancı terör örgütleri" listesine almıştı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Husilerin terör listesine eklenmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Husilerin Kızıldeniz'deki gemi ticaretini aksatan saldırılarının Amerikan personelini de tehlikeye attığını ve hem ABD yönetiminin hem de uluslararası kamuoyunun bu saldırılara ortak tepki verdiğini ifade etmişti.

DSÖ'den dikkat çeken 'ChatGPT' uyarısı

 

Nijerya'da son 1 haftada 98 kaçak petrol rafinerisi imha edildi

 

Husiler, ABD gemisini hedef aldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)