BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNijerya'da son 1 haftada 98 kaçak petrol rafinerisi imha edildi----

Nijerya'da son 1 haftada 98 kaçak petrol rafinerisi imha edildi

Nijerya'da son 1 haftada 98 kaçak petrol rafinerisi imha edildi
18 Ocak 2024 - 02:12 www.finansgundem.com

Nijerya'nın güneyinde bir haftada 98 kaçak petrol rafinerisi imha edildi. Operasyonlarda 60 tekne, araç ve ham petrol ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı

Afrika'nın petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya'nın güneyinde bir haftada 98 kaçak petrol rafinerisi ve boru hattı imha edildi.

Nijerya Ulusal Petrol Limited Şirketinden (NNPCL) yapılan yazılı açıklamada, son bir haftada ülkenin petrol bölgesi Niger Delta'da ham petrol hırsızlığına karşı operasyonlar yapıldığı belirtildi.

Bu süre zarfında 211 ham petrol hırsızlığı vakasının kaydedildiği aktarılan açıklamada, yapılan operasyonlarda 83 yasa dışı rafineri ve 15 kaçak boru hattının imha edildiği kaydedildi. ​​​​​​​

Açıklamada, operasyonlarda 60 tekne, araç ve ham petrol ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

Nijeryalı senatör Ned Nwoko, ülkede artan petrol hırsızlığı ve boru hatlarına saldırılar nedeniyle 2023'te 3 milyar dolardan fazla zarar olduğunu açıklamıştı.

Ordu ise ülkedeki petrol hırsızlığı ve sabotajlarla mücadele kapsamında geçen yıl 233 kaçak petrol rafinerisinin imha edildiğini bildirmişti.

37 MİLYAR VARİL PETROL REZERVİ

Nijerya'nın tespit edilmiş petrol rezervleri, yaklaşık 37 milyar varili ve dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluşturuyor.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8. ülke olup petrol ihracatı bakımından 6'ncı sırada yer alıyor.

Petrol yataklarının bulunduğu Delta bölgesinde, silahlı gruplar petrol alanlarında sabotajlar gerçekleştiriyor, bölgede çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar yaşanıyor.

Petrol fiyatları düşüşte

 

Petrol fiyatlarında yükseliş

 

ABD, Nijerya'dan kaçırılan 8,9 milyon doları iade edecek

 

Nijerya'da bir haftada rekor petrol hırsızlığı meydana geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)