BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen ve Draghi'den uyarı geldi----

Yellen ve Draghi'den uyarı geldi

Yellen ve Draghi'den uyarı geldi
06 Ocak 2020 - 12:25 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası ve Fed'in eski başkanları, düşük enflasyon ve faiz oranlarından kaynaklanabilecek risklere dikkat çekti

ABD ve Euro Bölgesi, düşük enflasyon ve faiz oranları ortamında ürkütücü ekonomik zorluklarla karşı karşıya ve merkez bankaları tek başına bununla mücadele edecek araçlara sahip değil.

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) eski başkanı Mario Draghi ve Fed'in eski başkanı Janet Yellen, Pazar günü katıldıkları Amerikan Ekonomi Derneği'nin yıllık toplantısında bu mesajı verdi.

San Diego'da düzenlenen söz konusu toplantıya video bağlantısı ile katılan Draghi, "Euro Bölgesi için biraz Japonyalaşma riski olduğunu düşünüyorum, ancak deflasyon hastalığından kapsamlı bir şekilde kaçınma yönünde adım atılırsa, bu durum kaçınılmaz bir sonuç olmaz," dedi ve "Euro Bölgesi bunu yapabilmek için yeterli alana sahip, ancak sonsuz bir zamanı yok" şeklinde görüş bildirdi.

Washington'da Brookings Institution'da da konuşan Yellen, eski Hazine Bakanı Lawrance Summers'ın ABD'nin istenen tasarrufun yatırımdan daha fazla olduğu ve sonuç olarak faizlerin baskı altında kaldığı bir durum olan sürekli bir durgunluğa hapsolduğu yolundaki görüşüne katıldığını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)