BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen: OPEC’in kararı küresel ekonomiye zarar verecek----

Yellen: OPEC’in kararı küresel ekonomiye zarar verecek

Yellen: OPEC’in kararı küresel ekonomiye zarar verecek
10 Ekim 2022 - 07:50 www.finansgundem.com

Jenet Yellen, petrol ihraç eden ülkeler örgütü OPEC’in petrol üretimini kısma kararının küresel ekonomiye özellikle de gelişmekte olan ülkelere zarar vereceğini söyledi.

Amerika Maliye Bakanı Jenet Yellen OPEC’in kararını mantıksız ve faydasız olarak niteledi.Kendisine göre alınan kararın karşılaşılan koşullar göz önüne alındığında uygun olmadığını vurguladı.

Yellen, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada “Gelişmekte olan ülkeler ve karşılaştıkları problemler için endişeliyiz” ifadesini kullandı.

Petrol ihraç eden ve OPEC’e üye olan 13 ülkeyle aralarında Rusya’nın da bulunduğu üye olmayan 11 ülke geçen Çarşamba aldıkları kararla Kasım ayından itibaren günde 2 milyon varil üretim kesintisine gitme kararı almıştı.

Yellen, OPEC kararına karşı Amerika’nın nasıl adımlar atabileceği konusunda bir bilgi paylaşmadı ama bazı Kongre üyeleri Amerika-Suudi Arabistan askeri iş birliğinde değişikliğe gidilmesi önerisini dile getirdi.

Maliye Bakanı, Başkan Joe Biden’ın yakıt fiyatlarını düşürmek için bütün mümkün seçenekleri uzun süredir incelediğini belirtmekle yetindi.

Yellen, yakıt fiyatlarını düşük tutmanın özellikle yüksek enerji fiyatlarından acı çeken gelişmekte olan ülkeler için yardımcı olduğunu kaydetti.

Jenet Yellen, Amerika’nın müttefiklerinin Ukrayna’ya mali yardımı arttıracağını umduğunu da söyledi.

Bu konuda taahhüdlerin olduğunu ama Ukrayna’ya para transferinin çok yavaş olduğunu belirten Yellen, “para nakledilmeli” dedi.

Kongre getiğimiz günlerde Ukrayna’ya 12,3 milyar dolarlık yardımı onaylamış, Biden yönetimi de geçen Salı günü 625 milyon dolarlık ek askeri yardım açıklamıştı.

OPEC’in kararı kasım ayındaki Kongre seçimleri öncesinde Biden’a darbe olarak da yorumlanıyor.

OPEC+ üretimi kısarak küresel ekonomi için akıllıca davranmadı

Yellen, OPEC+'nın kasım ayı için üretimi günlük 2 milyon varil kısma kararına tepki gösterdi. Yellen, OPEC+'nın üretim kısıntısı kararının küresel ekonomi için "faydasız, akıllıcı olmayan" bir karar olduğunu savundu.

"Kalkınmakta olan ekonomiler ve onların problemleri konusunda çok endişeliyiz" ifadelerini kullanan Yellen, "Üretim kısıntısının etkisinin ne olacağı belirsiz, bana göre karşı karşıya olduğumuz şartlar için uygun bir karar değil" dedi.

Yellen konuşmasında, Ukrayna'ya finansal yardımların yavaşlamasını da eleştirdi. "Ukrayna'ya para transferleri çok yavaş" diye konuşan Yellen, yardım vaadinde bulunan bazı ülkelerin bu yardımları göndermediklerine işaret etti.

Yellen'dan kalkınma bankalarına: Gelişin

 

Yellen, iklim değişikliğinin ekonomik riskleri konusunda uyardı

 

Yellen: Yüksek gelirliler için vergiler artırılmalı

 

ABD Hazine Bakanı Yellen'den piyasalara moral desteği

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)