BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen, Moody's'in kararına tepkili----

Yellen, Moody's'in kararına tepkili

Yellen, Moody's'in kararına tepkili
14 Kasım 2023 - 07:57 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Yellen, Moody's'in kredi notu görünümünü düşürme nedeni olarak gösterdiği, ABD'nin borçlarına ilişkin görüşüne katılmadığını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Moody's'in kredi notu görünümünü düşürme nedeni olarak gösterdiği, ABD'nin borçlarına ilişkin görüşüne katılmadığını, ABD ekonomisinin güçlü, Hazine piyasasının ise hem güvenli hem de likit olduğunu söyledi.

Yellen, San Francisco'daki APEC Maliye Bakanları Toplantısı kapanışında düzenlediği basın toplantısında "Bu, katılmadığım bir karar." dedi.

Moody's, Cuma günü ABD'nin kredi notunun görünümünü, büyük mali açıkları ve borç karşılanabilirliğindeki olumsuzluğu gerekçe göstererek "durağan"dan "negatif"e düşürdü.

Yellen, uzun vadeli faiz oranlarındaki artışın sürmesi halinde borç sürdürülebilirliği açısından zorluk yaratacağını kabul etti. Ancak Biden yönetiminin " olduğunu belirtti. Yellen, bütçe açığını azaltma planlarını ve vergi toplayan Milli Gelirler İdaresi'ne yapılan yatırımları örnek olarak gösterdi.

Yellen ayrıca Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi'ne bu hafta sonuna kadar gelebilecek kısmi hükümet kapanmasını önlemek için çalışma çağrısında bulundu.

ABD Hazine Bakanı, hükümetin kapanma olasılığının "ABD ekonomisinin iyi gittiği ve doğru yönde ilerlediği bir dönemde gereksiz bir ekonomik olumsuzluk" olduğunu belirtti.

Yellen'dan 'sürdürülebilir büyüme' çağrısı

 

Yellen'den ABD ve Çin ekonomik birlikteliğine vurgu

 

Yellen: ABD Hint-Pasifik ülkeleriyle ticareti genişletmeye kararlı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)