BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYellen doların hızını kesebilecek mi?----

Yellen doların hızını kesebilecek mi?

Yellen doların hızını kesebilecek mi?
17 Kasım 2016 - 09:52 www.finansgundem.com

Trump'ın zaferi sonrası ilk kez konuşacak olan Fed Başkanı Yellen'in vereceği mesajlar merak ediliyor

Küresel piyasalarda gözler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'a çevrilmiş durumda. Yellen, Trump'ın ABD'nin yeni başkanı olarak seçilmesinin ardından ilk kez konuşacak. Bu nedenle vereceği mesajlar piyasaların seyri açısından oldukça önemli.

TSİ 18:00'da Fed Başkanı Yellen'ın Kongre'de yapacağı sunumda faizdeki ve dolar endeksindeki yükseliş sonrası nasıl bir değerlendirme yapacağı izlenecek. Özellikle de "2017 yılında hızlı faiz artırım algısı"nı yumuşatıcı açıklamalar yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

ABD'nin yeni başkanı Trump'ın ekonomi politikalarının enflasyonda artışa neden olacağı ve Fed'in faizleri daha fazla artıracağı beklentileriyle uluslararası piyasalarda dalgalanma yaşanıyor.

Bu arada Fed'in aralık ayında faizlerde artırıma gitmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Analistler, piyasalarda artık faiz artırım hızına ilişkin beklentilerin fiyatlandığını belirterek, Fed yetkililerinden gelen değerlendirmeler ve son dönemde açıklanan verilerin bu beklentileri güçlendirdiğini belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)