BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen: ABD'nin resesyon olasılığı düştü----

Yellen: ABD'nin resesyon olasılığı düştü

Yellen: ABD'nin resesyon olasılığı düştü
23 Haziran 2023 - 08:19 www.finansgundem.com

ABD'nin durgunluk olasılığı konusunda Yellen, "Resesyon olasılığı düştü, çünkü işgücü piyasası dayanıklı ve enflasyon düşüyor" dedi.

Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin durgunluğa düşme riskinin azaldığını belirtti ve tüketici harcamalarında bir yavaşlamanın enflasyonu kontrol altına alma çabalarının sonuç vermesi için ödenecek bedel olabileceğine işaret etti.

Durgunluk olasılığı konusunda Yellen, "Resesyon olasılığı düştü, çünkü işgücü piyasası dayanıklı ve enflasyon düşüyor" dedi.

Bloomberg News'a konuşan Yellen, "Risk olmadığını söylemeyeceğim çünkü Fed politikayı sıkılaştırıyor" diyerek Mart 2022'den bu yana Fed'in 10 faiz artışı gerçekleştirdiğine ve daha fazla artış yapılabileceğine işaret etti.

"Enflasyonu kontrol altına almak için harcamalarda bir yavaşlama görmemiz gerekiyor" diyerek tüketici harcamalarına atıfta bulunan Yellen, gıda ve enerji fiyatlarını dışarıda bırakan çekirdek fiyat artışı "oldukça yüksek" dedi.

"Enflasyon gerçekten çok düştü ve daha fazlası geliyor" diyen Yellen, bunun kısmen konut piyasasında beklenen bir düzeltmeden kaynaklandığını da belirtti.

ABD, 219.3 milyar dolar cari açık verdi

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları değişmedi

 

Yellen'dan ekonomi değerlendirmesi: Bazı alanlarda yavaşlama var

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)