BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen: ABD ekonomisinde aşırı ısınma yok----

Yellen: ABD ekonomisinde aşırı ısınma yok

Yellen: ABD ekonomisinde aşırı ısınma yok
01 Kasım 2021 - 15:16 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin aşırı ısınmakta olduğunu düşünmediğini söyledi.

Enflasyonun son yıllarda olduğundan daha yukarıda bulunduğunu ancak bunun Kovid-19 salgını ile ilişkili olarak üretimde yaşanan aksaklıklardan kaynaklandığını da ifade eden ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "Enflasyonist baskıların hafifleyeceğine inanıyorum, Ekonominin aşırı ısınmakta olduğunu hissetmiyorum" diye konuştu.

İş gücüne katılım oranının düştüğünü de ifade eden Yellen, istihdamın hala pandemi öncesi seviyesinin 5 milyon altında olduğuna dikkat çekti.

Yellen, Cumhuriyetçiler destek vermese de Demokratların borçlanma tavanı konusunda bir çözümü Kongre'den geçirme konusunda istekli olmalardı gerektiğini de söyledi.

Roma'dan Dublin'e geçerken uçakta Washington Post'un sorularını yanıtlayan Yellen, Cumhuriyetçilerin yardımcı olmayı reddetmeleri halinde Demokratların borçlanma tavanı konusuna Senato'da gelir ve harcama mevzuatının, bütçe kararında belirtilen gelir, harcama ve borçlanma limitlerini sağlayacak şekilde bütçe kararı ile uyumlaştırılmasını sağlamayı amaçlayan "reconciliation" yolu ile çözüm getirebileceklerini vurguladı.

Demokratlar ile Cumhuriyetçiler geçtiğimiz ay Senato'da borçla tavanına 3 Aralık'a kadar geçerli olacak geçici bir çözüm ortaya koymuşlardı.

Yellen, "Borçlanma tavanına partiler üstü bir şekilde çözüm bulunmalı, eğer Cumhuriyetçiler işbirliği yapmıyorlarsa bu konu tek taraflı olarak da bu yapılabilir. Demokratlar bunu kendileri yapmak zorunda kalırlar ise, bunu yapmak Cumhuriyetçilere ders olsun diye temerrüde düşmekten daha iyidir" diye konuştu.

Yellen vergi tasarısına Kongre onayından emin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)