BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYazıcı: Almanya bir süre sonra çark eder----

Yazıcı: Almanya bir süre sonra çark eder

Yazıcı: Almanya bir süre sonra çark eder
24 Temmuz 2017 - 09:22 www.finansgundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Almanya’nın Türkiye’ye karşı tavrı için, “Sürdürülebilir değil. Bugün söylersin, yarın ayağına takılır” dedi.

AK Parti’nin siyasi ve hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, seçimlerin Anayasa’da öngörüldüğü gibi 2019 yılında yapılacağını belirterek, kesinlikle bir erken seçim koşulunun bulunmadığını söyledi. FETÖ ile mücadele kapsamında TMSF’nin kayyım olarak atandığı şirketlerdeki yöneticilerin basiretli tüccar gibi davranmasını umduğunu belirten Yazıcı, OHAL’in de ancak gerektirdiği şartların ortadan kalkmasıyla son bulacağını kaydetti. Yazıcı, Almanya’nın son dönemdeki tavırlarının ise sürdürülebilir olmadığını söyledi. Ankara Sohbetleri’ne konuk olan Hayatı Yazıcı, “Almanya’nın son tavırlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Almanya, AB’nin amiral gemisi gibi bir ülke. Her şeye müdahil olmaya çalışıyor. Tabii Türkiye’nin bu bölgede etkin olması istenmiyor. Edilgen kalması öngörülüyor. Ancak bütün bunlara rağmen Türkiye proaktif bir ülke durumunda. Dünyadaki bütün önemli ülkelerin elinin kolunun olduğu bir coğrafya var yanı başımızda. Dolayısıyla Türkiye’nin içinin karıştırılması, sorunlu alanlar oluşturulması için çalışanlar var.

FETÖ’cülerden ülkeden kaçabilenlerin barındığı ülkelerin başında Almanya geliyor. Yanı sıra PKK ve diğer örgütler de orada. Almanlar bunu çok fazla sürdüremez diye düşünüyorum. Türkiye’nin gücünü daha da arttırarak edilgenlikten kurtulup, etkinliğini üst düzeye taşıması kanaati oluşursa manevra yaparlar diye düşünüyorum. Kendi yaptıklarını izah edemiyorlar, veya izah ederken kullandıkları argümanlar farklı, kendi vatandaşları Türkiye’de suçlarınsa, Türkiye makamlarının faille ilgili uygulamaları karşısında tutumları farklı.

Suç işleyip Almanya’ya gitmiş olan Türkiye vatandaşlarının iadesine ilişkin Cumhurbaşkanımız defalarca örneklendirdi. Merkel bir yandan bu taleplere “bağımsız yargı” mesajını verdiğini unutmayın.

Ancak, son olarak Büyükada’da bir toplantı yapılmış, istihbaratımızın bununla ilgili bir değerlendirme yapmış, yargı da istihbaratın değerlendirmesi sonucu olarak tutuklama önlemini uygulamış. Bunun üzerine Almanya Dışişleri Bakanı ve Başbakan’ın beyanları çok ölçülü değil." DÜNYA

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)