BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Yatırımlarda artış var'----

'Yatırımlarda artış var'

'Yatırımlarda artış var'
21 Haziran 2013 - 07:40 www.finansgundem.com

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, barış süreci ile beraber yatırımların arttığını söyledi

Türk ekonomisinin 10 sene içerisinde büyük bir mesafe kaydettiğine dikkati çeken Yılmaz, bu süre içerisinde gerçekleştirilen makro önlemlerle Türkiye’nin mali disiplinini sağladığını ve enflasyon rakamlarının tek hanelere düşürüldüğünü bildirdi. Yılmaz, “Olumlu gelişmelere rağmen, makro istikrarı sağlayan politika araçlarının son tahlilde yapısal nitelikte veya kalıcı bir çözüm sağlayamayacağının da unutulmaması gerekiyor” dedi.
‘Yatırım çeşitliliği arttı’
Yılmaz, bütün bu çalışmaların orta ve uzun vadede mikro reformlar ile buna dayalı sanayi politikalarıyla desteklenmesi halinde ancak başarılı olacağını söyledi. Yılmaz, şunları kaydetti:
“Yeni teşvik paketinin yürürlüğe girmesinden bu yana geçen 1 yılda arzu edilen şekilde yatırım çeşitliliğine olan ilgi hızla arttı. Nisan 2013’e kadar toplam 68 milyar lira değerinde yatırım öngören 4 bin 269 teşvik belgesi düzenlendi. 5 ve 6. bölgelere yapılması planlanan yatırımlar toplamın yüzde 17’si seviyesine ulaştı. Yüzde 112 bir artışı göstermesinden dolayı da önemli.”
BANKALAR ÜÇ KAT TEMİNAT İSTİYOR
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bankaların bölgeye yatırım yapmak isteyen işadamlarına çifte standart uyguladığını kaydederek, “Bankalar, 500 bin lira yatırım yapmak için kredi isteyen yatırımcıdan kredinin 3 katı değerinde teminat istiyor.
Anadolu’nun hiçbir yerinde bu kadar yüksek teminat talep edilmiyor. Devlet bankaların bu tavrına müdahale etmeli” dedi. Baydemir, “OSB’den tahsis alıp 6 senedir çivi çakmayanlar var” diye konuştu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)