BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYatırımda ilk sırayı Türkiye aldı----

Yatırımda ilk sırayı Türkiye aldı

Yatırımda ilk sırayı Türkiye aldı
02 Ekim 2013 - 08:18 www.finansgundem.com

Enerji tasarrufu teknolojileri üreten Danimarkalı Danfoss, Türkiye'de fabrika yatırımı için harekete geçti

24 bin çalışanı ile 55 ülkede, enerji tasarrufu ürünleriyle faaliyet gösteren Danfoss, Türkiye'ye yatırımlarını büyütme kararı aldı. SABAH'a açıklamalarda bulunan Danfoss Ortadoğu ve Afrika Başkanı Leif Flojgaard, şirketin Türkiye ekonomisindeki büyümeye paralel olarak yeni yatırımlarda bulunacağını belirtti. Bu planların gelecek 5 yıllık dönemi kapsadığını söyleyen Leif Flojgaard, "Türkiye'yi yatırım yapacağımız ülkeler arasında ilk sıraya koyduk. Şu anda arazi arıyoruz. Burada daha etkin olmak için büyüme planımızı uygulamaya başlıyoruz. 5 yıllık plan süresince aşama aşama yapacağımız yatırımlarla Türkiye organizasyonumuzu güçlendireceğiz" dedi.
PİYASA İZLENECEK
Danfoss'un Ortadoğu ve Afrika Başkanı Flojgaard, yatırım miktarının satış raporları ve piyasa geri dönüşleri sonrası belli olacağını da vurguladı.
TÜRKİYE 3 MİLYAR DOLAR TASARRUF EDER
Yatırım miktarı konusunda net rakam söylemenin zor olduğunubelirten Flojgaard, "Türkiye her yıl sadece ısınma amaçlı kullandığı doğalgazın ithalatı için 10 milyar doların üzerinde ödeme yapıyor" diye konuştu. Flojgaard, şöyle konuştu: "Başta 'Termostatik Radyatör Vanası' olmak üzere şirketimizin ürettiği enerji tasarrufu ve yaşam konforu sağlayan ürünler kullanılırsa her yıl 3 milyar dolar tasarruf edersiniz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)