BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYatırımcıya ÇED raporu sürprizi!----

Yatırımcıya ÇED raporu sürprizi!

Yatırımcıya ÇED raporu sürprizi!
28 Eylül 2013 - 07:16 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yatırım ortamını düzenlemek için hazırlayacakları torba yasa ile ÇED raporu sürecini hızlandıracaklarını açıkladı

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle bir araya gelen Çağlayan, Türkiye’de çok ciddi yatırımlar yapılmak istendiğini buna karşın ÇED sürecinin ciddi bir engel oluşturduğunu, mevcut uygulamada firmalar başvuru yaptıktan sonra ancak rapor çıkınca faaliyetlere başlayabildiğini hatırlattı.
Madencilik gibi konularda doğrudan Başbakanlığa başvurularak izin sürecinin başlatılabileceğini anlatan Çağlayan, konunun madencilik dışındaki ÇED raporu gerektiren bütün alanları kapsayabileceğini kaydetti. Çağlayan, firmalara ÇED öncesi, “ön izin” verileceğini, ön izin alınmasının, yatırımın ÇED raporu almaya elverişli olduğunun göstergesi olacağını anlattı.
Yarım kalan işler...
Yeni uygulamanın ilgili kurum görüşlerinin tek aşamada alınmasına olanak tanıyacağını anlatan Çağlayan, “Tüm görüşler ilgili bakanlık tarafından alınacak ve süreç hızlandırılacak” dedi. Yarım kalmış işlerde yeniden hızlandırılması gereken işlemler varsa onların da gerçekleştirileceğini bildiren Çağlayan, “Tüm görüşler ilgili bakanlık tarafından alınacak ve süreç bu şekilde hızlandırılacak” dedi.
Merkez’e eleştiri
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın yılsonu kur hedefi belirlemesine dair bir soru üzerine Çağlayan, “Eğer insanlar 2.5 liraya dolar almak istiyorlarsa varsın alsınlar ama Merkez Bankası 6 milyar dolar para harcamış bunun karşılığında sadece 1 kuruş geri gitmiş” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)