BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarYatırımcılar kripto para için yasa bekliyor----

Yatırımcılar kripto para için yasa bekliyor

Yatırımcılar kripto para için yasa bekliyor
04 Eylül 2021 - 07:43 www.finansgundem.com

Yatırımcılar kripto paralar konusunda yapılacak yasal düzenlemeyi bekliyor. Hem kripto paralar hem de kripto para platformlarına yönelik düzenlemenin ekim ayında çıkması beklenirken, bu düzenlemenin biraz gecikebileceği öğrenildi.

Merkez Bankası’nın ödeme sağlayıcılar üzerinden kripto paralarla yapılan ödemeleri ve para transferlerini yasaklamasından bu yana herkesin gözü yapılacak olan yasal düzenlemede.

Düzenleme taslağının da artık son aşamaya geldiğini biliyoruz. Eylül ayında çıkması ve hem kripto paralar hem de kripto para platformlarına yönelik düzenlemeler içermesi beklenen taslağın pilot uygulama ile ekim ayında çıkacağı aldığımız duyumlar arasındaydı.  Dünya'dan Barış Erkaya'nın haberine göre, Merkez Bankası cephesinde biraz frene basıldığını ve düzenlemenin biraz gecikebileceğini öğrendik. Merkez'in özellikle kara para olabilecek kaynağın akışını önceki düzenlemeyle durdurduğu belirtiliyor.

Düzenlemenin kuşkusuz en can alıcı noktası kripto para alım-satım platfomlarıyla ilgili olacak.

Türkiye’de kripto paralara yönelik kurumsal kabullenme konusunda oldukça dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. Fenerbahçe’nin Türkiye’de kurulu bir borsa üzerinden token arzı, bu hafta içerisinde ise AB Grup Holding’in hem bir kripto para alım-satım platformu hem de kendi blockchain ağ altyapısına sahip bir kripto para çıkardığını, bu projenin arkasına da grubun tüm sermayesini teminat olarak koyacağını duyurması önemli gelişmeler.

Kripto para alanına yatırım yapan herkes öncesinde Ankara ile görüştüğünü söylüyor. Buradan çıkan izlenim ise alım-satım platformlarına yönelik oldukça sert kurallara sahip, fakat kripto para yatırımlarının önünü tıkamayacak bir düzenlemenin çıkacağı şeklinde. Borsalardan çok yüksek sermaye yeterliliği isteneceği ve platformların çok yakından izleneceği düşünülüyor. Ayrıca yatırımcı koruma mekanizması oluşturulacağı da belirtiliyor.

Elbette bu yüksek sermaye şartı birçok borsanın astronomik sermaye artışları gerçekleştirmesini zorunlu kılacak. Sermaye şartı için geçiş dönemi olacak mı, net değil. Fakat platformlar arasında birleşme ve satın almaların yaşanacağı günler yakın olabilir.

Yatırım devi kripto uzmanları arıyor

 

Sec Başkanı'ndan kripto para açıklaması: Regülasyon şart

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)05 Eylül 2021 12:36

     komisyonlardan devlet pay alabilir. Her alım satımda binde 5 gibi sabit komisyon, ama tek fark şu. komisyonlar ilgili coin bedeli  olarak alınmalı. Devletin bu oluşan fonu TL yada başka birime dönmemeli. Elde edilen gelir ile, sigorta sistmei kurulmalı. Firmalar ileride böyle düzenleme arayacak. hack, saldırı, yada başka durumda global bir fon sigorta sistemi arayacak. Mail attım ben öneri ama anlayan devlet memuru yok bu işleri deirnlemesine : )) yani, alınan komisyon olsada, boşa almayacak ilerde güvence vermiş olacak havuzda toplananlarla. Tl usd alsın yapsan para pul olur. sonra firmalarda kişi başı hesapların atıyorum 10 bin usd guvencemde zamanla 20 - 30 - 50 - 100 bın ude bile olabilir. lan boş, sektor onu açık, guvenlık para guvenlığı önemli. firmalar gonullu fonunuza bile girebilir. Gelebilir.  sistem tutarsa, belirli bedel ile belirli rakam guvenlıgı global verilebilir : ) neden olmasın.

  • Berber Bekri 04 Eylül 2021 11:18

    Yasa var 1 Büyük balık küçük balığı yutar...2- BEDAVA PEYNİR FARE KAPANINDA OLUR... ky. İçin sonuç hüsran

  • muck05 Eylül 2021 12:32

    Borsada ne oluyor ? pahalı peynir gemilerinde çok para mı kazanıyorsun ? : ))