BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar FED'i yanlış yorumladı----

Yatırımcılar FED'i yanlış yorumladı

Yatırımcılar FED'i yanlış yorumladı
20 Haziran 2013 - 08:32 www.finansgundem.com

PIMCO'nun yöneticisi Gross, yatırımcıların Fed'in kararını yanlış yorumladığını söyledi

Dünyanın en bütyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.'nun yöneticisi Bill Gross, Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı beklentisiyle Hazine tahvillerinde satışa geçen yatırımcıların, Fed kararındaki enflasyon etkisini gözden kaçırdığını savundu.
Piyasanın ileriye dönük enflasyon hedeflerini gözardı ederek, büyüme ve isşizlik hedeflerini hatalı yorumladığını ileri süren Gross, "Bu karar, özenle idare edilmesi gereken, büyüme, işsizlik ve enflasyonun birleşimi" açıklamasında bulundu.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke, merkez bankasının, ekonominin tahmin ettikleri üzere iyileşmeye devam etmesi ile birlikte, tahvil alım programını bu yılın ilerleyen dönemlerinde azaltmaya başlayabileceğini ve 2014 yılının ortasında sona erdirebileceğini söyledi. Fed yetkilileri işsizlik oranıın 2014'ün sonuna kadar yüzde 6.5-6.8 aralığına gerileyerek, gösterge faizlerin artışı için eşik oluşturacağı tahmininde bulundu.
ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi dün New York saati ile 15:24'Te 13 baz puan artarak yüzde 2.32'ye tırmandı ve 21 Mart 2012'den bu yana en yükseğine işaret etti. S6P 500 Endeksi Fed kararı sonrasında yüzde 1.4 aşağıda 1,628.93 puandan kapandı.
Fed Açık Piyasa Komitesi açıklamasına göre politika yapıcılar orta vadeli enflasyonun yüzde 2 ve altında olmasını bekliyor. ABD merkez bankacıları Aralık'ta faiz görünümünü işsizlik ve fiyatlar ile ilişkilendirdi. FOMC faizin işsizlik oranı yüzde 6.5'in üzerinde seyrettiği ve enflasyon görünümü yüzde 2.5'in altında kaldığı sürece faizleri yüzde 0-0.25'lerde tutacağını söylemişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)