BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYatıcımlara 'seçici olun' tavsiyesi!----

Yatıcımlara 'seçici olun' tavsiyesi!

Yatıcımlara 'seçici olun' tavsiyesi!
25 Şubat 2016 - 10:37 www.finansgundem.com

BlackRock Inc'te 85 milyar dolar yöneten Dan Chamby, hisse senedi yatırımcılarına yönelik tavsiyelerde bulundu

BlackRock Inc'te 85 milyar dolar yöneten Dan Chamby, merkez bankalarının piyasalar üzerindeki gücünü kaybetmesinin eski tarz hisse senedi yatırımcılarının en iyi yaptıkları şeye geri dönecekleri anlamına geldiğini söyledi.

Chamby geçtiğimiz yıl varlıklarının yüzde 21'ini nakit olarak tuttuktan sonra tekrar satın almaya başlıyor. Chamby, hisse senedi piyasalarındaki kargaşanın doğal olduğunu çünkü traderlerin yıllardır teşviklerle uyuşturulduğunu söyledi. Chamby, para politikası yetkililerinin bir sonraki adımlarını tahmin etmek için hakkında kıvranmak yerine ekonomik verilere odaklanıyor ve piyasadaki fırsatları gözlemliyor. Chamby, bir çok yatırımcı ve BlackRock'taki mevkidaşının aksine hareket ederek petrolün toparlanacağına dair tahminde bulunuyor.

Chamby, "Temel verilere daha çok odaklanmamız gerekiyor", hisse senedi yatırımcıları seçim yaparken "kendilerini farklılaştırmaya başlayabilir" dedi.

2008 finansal krizi sonrası yıllar değere yatırım yapan yatırımcılar (bu tür yatırımcılar varlıklar ve kara göre büyük iskontolarla işlem gören şirketlere yatırım yapıyor) için verimsiz yıllardı. Merkez bankalarının benzeri görülmemiş varlık alımları hisse senetlerinin genelini yukarı çekmişti. Bu durumun değiştiğine dair sinyaller var. Fed'in sıkılaştırma politikası ve Avrupa ile Japonya'nın negatif faiz oranı denemeleri hisse senetlerinde satışları engellemeye yetmiyor. Şirketlerin değerlemeleri son yıllarda birbirine benzeseler de bu sefer birbirlerinden farklılaşmaya başlıyorlar.

Chamby, "Geniş bir dağılım görüyoruz. Fiyatlamalar öncekilere göre daha iyi." diyor.

Chamby, Nisan sonu itibariyle 100 milyar dolar yönetirken, Ocak sonu itibariyle 85 milyar dolar yönetiyor. BlackRock Global Allocation Fonu Chamby'nin yönettiği en büyük fon ve varlık toplamı 45.5 milyar dolara ulaşıyor. Bloomberb verilerine göre, BlackRock Global Allocation Fonu bu yıl yüzde 5.1 düşerken, benzer fonlar yüzde 36 değer kaybetti. BlackRock Global Allocation Fonu geçtiğimiz 5 yılda yıllık yüzde 2.9 değer kazanarak rakiplerinin yüzde 60'ını geride bıraktı.

Ocak itibariyle, Fonun varlıklarının yüzde 59'u hisse senetlerinde yüzde 24'ü tahvillerde bulunuyor. Fon nakit varlıklarını yüzde 16'ya kadar düşürdü. Fonun hisse senetleri arasında en büyük miktarda yatırımları Apple, Alphabet ve Uber Technologies'te bulunuyor.

Chamby, Japonya ve Avrupa merkez bankalarından yeni teşvikler bekliyor ancak bu teşviklerin efektif olabileceğinden şüpheli. Chamby, Çin ekonomisinin hizmet sektörünün öncü olduğu bir modele sert iniş olmaksızın evrileceğini ancak asıl endişenin yuanda yeni değer kaybı potansiyeli olduğunu belirtiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)