BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Yasaklı' ırklar sahipleniliyor: Bu şartlara dikkat!----

'Yasaklı' ırklar sahipleniliyor: Bu şartlara dikkat!

'Yasaklı' ırklar sahipleniliyor: Bu şartlara dikkat!
20 Kasım 2021 - 13:34 www.finansgundem.com

Eskiden sahiplenilmesi yasak olan bazı ırktan köpekler, artık evlerde beslenebilecek. Ancak bunun da bazı şartları var. İşte o şartların detayları ve yerine getirilmesi gereken süre...

14 Temmuz’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın aldığı karara göre, yasaklı ırk olarak geçen köpekleri 14 Ocak 2022’ye kadar kısırlaştırılıp mikroçip taktırılması şartıyla beslenilebilecek.

"Bu ırkları işte sahiplenmiş vatandaş, şimdiye kadar olan uygulama bu ırkı besleyen vatandaşların elinden alınıyordu, hayvan barınaklarına götürülüyordu ve sahiplerine para cezası kesiliyordu. Bu uygulama kalktı. Bu ırkları olan vatandaşların kısırlaştırmak ve üretmemek koşulu ile beslemelerine devam edebilecekler. Ama yeni sahiplenmek gene yasak."

PEKİ YA ŞARTLAR YERİNE GETİRİLMEZSE?

"Kısırlaştırmadan üretimini yapmanın ciddi cezaları var. 14 ocağa kadar kısırlaştırmazlarsa cip taktırıp kaydettirmezlerse gene vatandaşlarımızın elinden o köpekleri alınacak ve para cezası kesilecek."

Ünlü köpek eğitmeni, trafik kazasında ağır yaralandı

 

Güney Kore, köpek eti tüketimini yasaklıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)