BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGüney Kore, köpek eti tüketimini yasaklıyor----

Güney Kore, köpek eti tüketimini yasaklıyor

Güney Kore, köpek eti tüketimini yasaklıyor
27 Eylül 2021 - 14:28 www.finansgundem.com

Köpek etinin tüketildiği ülkelerden Güney Kore'de Cumhurbaşkanı Moon bu uygulamayı yasaklamayı düşündüklerini duyurdu, "Hayvan zulmünü sona erdirmenin zamanı geldi" dedi.

Güney Kore Başbakanı Kim Boo-kyum, cumhurbaşkanına 'uluslararası bir utanç haline gelen köpek eti tüketiminin yasaklanmasını' teklif etti.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre lider Moon Jae-in, hükümete köpek eti tüketimini yasaklama konusunda adım atılması için talimat verdi.

"Köpek eti tüketimini yasaklamayı ihtiyatlı bir şekilde düşünmenin zamanı gelmedi mi?" diyen Moon Jae-in, "Hayvan zulmünü sona erdirmenin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Yerel gazete Edaily'ye göre, hükümetin yeni önlemleri perşembe günü açıklaması bekleniyor.
Köpek etinin tüketildiği sayılı ülkeler arasında yer alan Güney Kore, uzun zamandır uluslararası kamuoyu tarafından eleştiriliyor. Köpek eti tüketimi gençler arasında 'tabu' sayılırken, yerel aktivistler de yıllardır bu konuda harekete geçmesi için hükümete baskı yapıyor.

Yonhap Haber Ajansı'na göre, Güney Kore hayvan koruma yasaları zulmü önlemeyi amaçlıyor, ancak köpek eti tüketimini yasaklamıyor.

Ülkede son yıllarda köpek eti tüketiminde düşüş gözlemleniyor. Öte yandan, gençler arasında köpek ve kedi başta olmak üzere evcil hayvan sahiplenme oranları ise artıyor.

Güney Kore yapıcı müzakere mesajını anlamlı buldu

 

Japonya ile Güney Kore savaş dönemi tazminatı için anlaşamadı

 

ABD ve Güney Kore'den diyalog ve yaptırım vurgusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)