BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYarsuvat'tan 'Saray' için ne dedi?----

Yarsuvat'tan 'Saray' için ne dedi?

Yarsuvat'tan 'Saray' için ne dedi?
10 Ocak 2015 - 15:57 www.finansgundem.com

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, TT Arena'da gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Türk Telekom Arena Stadı'nda yapılan olağanüstü Divan Kurulu toplantısının bitiminde Başkan Yarsuvat, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapladı.

Devre arasındaki transfer döneminde Juventus'a gideceği ifade edilen Sneijder konusunda açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat, "Bizim Juventus'a ne cevap verdiğimizi biliyorsunuz. Onlara ret cevabı verdik. Zaten bana bu konuda da böyle bir talep gelmedi. En son kararı verecek olan benim demekki konu olgunlaşmadığı için bana intikal etmedi. Eğer çok iyi şartlar olursa 50 milyon Euro verirlerse niye vermemeyim." dedi.

Basın mensuplarının Sneijder'in sözleşmesinde '20 Milyon Euro var' hatırlatmasınasına ise Yarsuvat, "İsteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü kara. Zararı yok. Şartlara bakarız." diye konuştu.

BAŞARI KRİTERİM BİRİNCİ OLMAKTIR

Şampiyonluk yarışı hakkındaki fikirleri sorulan başkan espirili bir şekilde, cevap verirken, "Galatasaray başkanı olarak tabiki ne cevap vereceğimi bildiğiniz soruları sormayın. Başarısız mı olacağım diyeceğim. Tabiki şampiyon olmak istiyoruz. Başarı kriterimiz birinci olmaktır. Ligde ikinci üçüncü kim olur ben onlara karışmam." dedi.

Basın mensuplarının ısrarlı transfer sorularına ise Başkan Yarsuvat, "Ben teknik adam değilim. Benim görevim hocamızın bizden istediklerinin olup olmayacağına karar vermektir. Ben maçları izlesem de haddimi bilirim. Teknik adamın işine karışmam. Zaten öyle olsaydı başkan değil antrenör olurdum." diye cevap verdi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden Mehmet Helvacı'nın 'Galatasaray Avrupa'ya gidemez' açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Galatasaray Başkanı, "Gitmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz. Mehmet Helvacı onu iyi niyetle mi kötü niyetle mi söyledi. Ama kendisi başkan olacaksa biz ona bizim aldığımızdan daha iyi bir Galatasaray teslim edeceğiz." diye konuştu.

Duygun Yarsuvat, eski teknik direktörleri Cesare Prandelli'nin tazminatı konusunda İtalyan hocanın avukatlarının kendilerine bir teklif yaptığını onlarında karşı bir teklif verdiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI'NDAN DAVET GELMEDİ

Bu arada Gençlerbirliği ile Süper Lig'in 15. haftasında oynanan ve 1-1 berabere biten karşılaşma öncesinde Galatasaray Futbol Takımı'nın Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkmasına Başkan Yarsuvat ilginç bir yorum getirdi. Başkan Yarsuvat, yönetim olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmeyecekleri sorusuna da, "Davet gelirse devletin başı olduğu için gitmek zorundayız." diye cevap verdi.

Sarı kırmızılı kafilenin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkması taraftarların da buna tepki olarak Anıtkabir'e ziyaretler yaptığı ve yarın yine taraftarların Anıtkabir'e çıkacağının belirtilmesinin hatırlatılmasına Başkan Yarsuvat, "Bize cumhurbaşkanından davet gelmedi. Gelirse devletin başı olduğu için gitmek zorundayız. Davete icabet ederiz. Taraftarların Anıtkabir'e yapacağı ziyarette iki yönetici arkadaşımız taraftarlarla birlikte hareket edecek." diye cevap verdi.

Başkan Duygun Yarsuvat, yeni sezonda uygulanacak yabancı oyuncu statüsü konusunda ki bir soruya ise "Herkes bu olaya eleştirmek için baktı ama ben bakmıyorum. Yeni kuralı genç oyuncuların yetişmesi için bir fırsat olarak görüyorum. şampiyonlar ligi'nde Chelsea ile oynadığımız zaman biz 5 yabancı oyuncu ile mücadele ediyoruz. Onlar ise 11'i de yabancı ülkelerden oluşan oyuncular ile mücadele ediyorlar. Kadrolarında bir tane bile İngiliz oyuncu bulunmuyor. Böyle bir ortamda bizden başarı bekleniyordu ama bu olmazdı ve sonuçta değiştirdiler. Bunun için kadromuza en iyi oyuncuları almak zorundayız. Türk oyuncuların da yetişmesi için teşvikler var. Futbol piyasasına da etki yapacaktır. Yerli oyuncuların fiyatları biraz düşecektir." diye cevap verdi.

YENİ DİVAN KURULU ÜYELERİNE BERATLERİ VERİLDİ

Bu arada Türk Telekom Arena'da yapılan Olağanüstü Genel Genel Kurul'da divan kurulu üyeliğine hak kazananlar ve 2014 yılında başarılı olan sporculara ödülleri verildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)