BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYarın Babalar Günü----

Yarın Babalar Günü

Yarın Babalar Günü
18 Mart 2022 - 11:57 www.finansgundem.com

Babalar Günü kutlamaları dünyanın birçok ülkesinde farklı tarihlerde gerçekleştiriliyor. Yarın Katolik inanca sahip Hristiyanlar için Babalar günü

Amerika iç savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmüş. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda 6 çocuğunu tek başına büyütmüş. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiş. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'da kutlanmış. Ancak dünyanın birçok ülkesinde farklı tarihlerde kutlamalar yapılıyor.

Katolikler Babalar Günü olarak farklı bir tarihi kutluyor. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hıristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan ediyorlar. İtalya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok bölgesinde yarın babalar günü kutlamaları yapılacak.

Dünya çapında çeşitli tarihlerde kutlansa da birçok ülke bu günü Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutluyor. Avustralya ve Yeni Zelanda'da Babalar Günü Eylül ayının ilk pazar günü. Tayland'da, ülkenin kralının doğum günü olan 5 Aralık'ta, Brezilyalı babalar ise Ağustos ayının ikinci pazar günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Türkiye nüfusu hızla yaşlanıyor

 

Uyku süresi en yüksek ülkeler

 

Güvensiz ürünlere 1 milyon 985 bin liralık ceza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)