BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYarım milyon insan aranıyor! ----

Yarım milyon insan aranıyor!

Yarım milyon insan aranıyor!
14 Ekim 2021 - 16:51 www.finansgundem.com

Dünya Doğayı Koruma Vakfı, ‘Uzaydan Deniz Aygırı (Mors) Projesine’ gönüllü yarım milyon bilim vatandaşı aradığını duyurdu. Aranan özellikler ‘en az 10 yaşında olmak ve bir bilgisayar ve internet erişimi olmak’ olarak duyuruldu.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) ve Britanya Antarktika Araştırması'nın (BAS) ortak olarak yürüttüğü 'Uzaydan Deniz Aygırı (Mors) Projesine' gönüllü yarım milyon bilim vatandaşı arıyor.

WWF ve BAS'ın ortaklığında yürütülecek projede yer almak üzere, dünya üzerindeki deniz aygırlarının, iklim krizinden nasıl etkilendiklerini tespit edebilmek için uyduların ürettiği binlerce görseli inleyecek yarım milyon 'bilim vatandaşı' aranıyor. Yapılan açıklamada "WWF ve British Antarctic Survey (BAS), halktan 'mors (deniz aygırı) dedektifleri' olmalarını ve uzaydan alınan binlerce uydu görüntüsünde mors aramak için otuz dakika gibi kısa bir süre harcayarak koruma bilimine katkıda bulunmalarını istiyor" denildi.

Bilim vatandaşları, bilim adamlarının zaman içindeki değişiklikleri tespit etmelerine ve beş yıl boyunca Atlantik ve Laptev mors popülasyonlarının sayımını gerçekleştirme hedeflerine yardımcı olacak. Aranan özellikler arasında 'en az 10 yaşında olmak ve bir bilgisayar ve internet erişimi olmak' yer alıyor.

Ömerli Barajı'nın çevresi çöplüğe döndü

 

Prens William'dan uzay turizmi yarışına tepki

 

William Shatner'ın gerçek uzay yolculuğu başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)