BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPrens William'dan uzay turizmi yarışına tepki----

Prens William'dan uzay turizmi yarışına tepki

Prens William'dan uzay turizmi yarışına tepki
14 Ekim 2021 - 11:42 www.finansgundem.com

Earthshot Ödülleri'nin açıklanması öncesi konuşan tahtın 2. varisi, iklim krizini çözmek yerine uzay turizmi yarışına girişilmesini eleştirdi.

Pandemi döneminde servetlerini üst üste katlayan en zenginler konumundaki teknoloji devleri uzay turizmi işini vızır vızır ilerletirken, Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth'in en büyük torunu Prens William, "Dünya'yı kurtarmak uzay turizminden önce gelmeli" tepkisini gösterdi.

Yeryüzündeki iklim krizine atıf yapan Cambridge Dükü, girişimcilerin uzay turizminden önce Dünya'yı kurtarmakla uğraşması gerektiğini söyleyerek "Büyük zihinler bu gezegeni onarma çabasına odaklanmalı, bundan sonra gidip yaşanılacak yeri bulma çabasına değil" dedi.

Kendisi tarafından finanse edilen ve 'tarihteki en prestijli küresel çevre ödülü' diye nitelenen Earthshot Ödülleri'nin bu ay açıklanması öncesi BBC'nin Newscast programına konuşan Prens William, 'gelecekleri temelden tehdit altındaki genç kuşaklardaki iklim felaketi endişesine' de dikkat çekti. "Son derece sinir bozucu ve kaygı yaratıcı" diye ekledi.

'Earthshot', 1960'larda ABD'nin Ay'a ilk insanı göndererek hedefine ulaştırdığı uzay çalışmalarında kullandığı 'Moonshot' sloganına gönderme yapıyor.

Birleşik Krallık tahtı için babası Galler Prensi Charles'dan sonra ikinci sırada yer alan William, 'yeryüzünün geleceği için çözümler düşünmek yerine gezegenden vazgeçip uzay yollarına düşmemek gerektiğini' söyledi.

Uzay Yolu dizisinde Atılgan gemisinin Kaptan Kirk'ünü oynamasıyla tanınan Wiliam Shatner'in dün dizideki Spock karakterine fiziksel olarak benzetilen Amazon'un sahibi ve dünyanın en zengin kişisi Jeff Bezos'un uzay şirketi Blue Origin'in (Mavi Köken) aracıyla Dünya'nın yörüngesine seyahat etmesi gündem oldu. Diğer ABD'li teknoloji devi Elon Musk ile Britanyalı milyarder iş insanı Sir Richard Branson'ın uzay turizmi seferleri de manşetlerden inmiyor.

BBC'ye 'uzaya gitmekle hiç ilgilenmediğini' aktaran Prens William, 'uzay seferlerinin neden olduğu muazzam karbon salımının temel bir sorun olduğuna' dikkat çekti.

3 çocuk babası William, yetişkinlere, 'içlerindeki çocukla temas kurmaları ve açık havada olmanın kendilerine ne çok şey ifade ettiğini hatırlayıp gelecek nesilleri nelerden mahrum ettiklerini düşünmeleri' çağrısını yaptı.

Kraliçe'nin bu yıl ölen eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, onun oğlu ve kendi babası Prens Charles'ın iklim değişikliğiyle ilgili ilk uyarıları yapanlar olduğunda tepki çektiklerini hatırlatan William, kendi oğlu George '30 yıl sonra hala gezegeni kurtarmaktan söz ederse bunun tam bir felaket olacağını' dile getirdi.

İngiltere'de iklim krizi uyarısı: Yüzlerce kişi ölebilir

 

ABD'de iklim felaketinin 9 aylık bilançosu 105 milyar dolar

 

Bakan Kurum: Paris İklim Anlaşması önemli bir kilometre taşıdır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)