BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYarım asırlık şirkete tasfiye kararı çıktı----

Yarım asırlık şirkete tasfiye kararı çıktı

Yarım asırlık şirkete tasfiye kararı çıktı
09 Temmuz 2018 - 10:59 www.finansgundem.com

Türkiye’nin en eski tekstil tesislerinden biri olan Bursa merkezli Sifaş Tektsil’in tasfiyesine karar verildi. Nergis Holding iştiraki olan şirket için mahkemeye yapılan başvuru sonrası tasfiye kararı çıktı

Türkiye'nin en eski tekstil tesislerinden biri olan Bursa merkezli Sifaş Tektsil’in tasfiyesine karar verildi. Nergis Holding iştiraki olan şirket için mahkemeye yapılan başvuru sonrası tasfiye kararı çıktı.

Nergis Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, yüzde 39 ortağı olduğu Sifaş Sentetik İplik Fabrikaları AŞ'nin tasfiyesi için Bursa Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açtı. Mahkemenin verdiği karar sonrası şirketin tasfiyesi 9 Mayıs 2018 itibari ile kesinleşti. Mahkeme kararında, şirketin faaliyetlerini sürdürmesine imkân olmadığı kaydedildi. Tasfiyesine karar verilen Sifaş’ta üretim 3 yıl önce durmuştu.

Bir dönem, hisseleri borsada da işlem gören Sifaş, 1962 yılında kurulmuştu. Şirket, 1990’lı yıllarda Nergis Holding bünyesine geçmişti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)