BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYaptırım sırası Roman Abramovich’te mi?----

Yaptırım sırası Roman Abramovich’te mi?

Yaptırım sırası Roman Abramovich’te mi?
26 Şubat 2022 - 09:17 www.finansgundem.com

Rus bankaları ve işadamlarının hesaplarını donduran İngiltere yönetiminde Chelsea’nin sahibi Roman Abramovich tartışılıyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rusyaya yönelik yaptırımların kapsamı here geçen gün genişlerken Putin ile hiçbir ilgilisi olmadığın açıklayan isimlerde hedef konumuna geldi. Bu isimlerin başında ise Roman Abramovich geliyor.

İşçi Partisi Milletvekili Chris Bryant, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu hafta başlarında Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Roman Abramovich'i Meclis gündemine taşıdı.

Yaptırımlarının hedefindeki Rus oligarklar kimlerdir?

Abramoviç, Putin ile arasında herhangi bir bağlantıyı defalarca reddetti. Ayrıca bunu ispatlayacak her hangi bir ipucu da bulunmuyor. Ancak savaşa müdahale edemeyen ve Ukrayna’ya verdikleri sözü yerine getiremeyen İngilezler, Ruslardan bu şekilde öç almaya hazırlanıyor. Durumun farkında varan Roman Abramovich'in de kulübü devretme hazırlıklarını başladığı belirtiliyor. Kulübün devredileceği isimler ise sır gibi saklanıyor.

Yaşanan gelişmelerin ardından Rusya dahil olmak üzere bir başka ülkenin vizesi de olsa, Abramovich’in Birleşik Krallık’a giriş yapamayacağı ve yaşamayacağı doğrulandı. 2018’de İsrail vatandaşı olan Abramovich, 6 ay İngiltere vizesi aldı. Ardından geçtiğimiz ekim ayında İsrail pasaportunu kullanarak Londra’ya kısa süreli bir yolculuk yaptı.

Roman Abramoviç'ten Putin’in İnsanları kitabı için dava

Bu arada, İngiltere, savaş sonrası beş Rus bankası ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan üç milyardere yaptırım kararı aldı. IS Bank, General Bank, Promsvyazbank ve Karadeniz Bankası İngiltere'nin yaptırım listesine girerken, Rus milyarderler Gennadi Timçenko, Boris Rotenberg ve Igor Rotenberg'in de ülkedeki mal varlıkları donduruldu.

Rus bankaları ve oligarklar hedef alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)