BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi'nin karında artış bekleniyor----

Yapı Kredi'nin karında artış bekleniyor

Yapı Kredi'nin karında artış bekleniyor
04 Şubat 2013 - 16:14 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Bankası'nın son çeyrek net karında artış bekleniyor

İtalyan Unicredit  ve Koç grubunun eşit ortaklığı olan Yapı Kredi Bankası'nın  son çeyrek net kârının, net faiz marjlarının olumlu katkısı, ticari kâr ve takibe dönüşen kredilerin (NPL) satışından gelecek gelirin etkisiyle yıllık bazda yüzde 9.4 artışla 519.5 milyon lira olması bekleniyor. 
Reuters'ın on kuruluşun katılımı ile gerçekleştirdiği ankete göre, bankanın çeyreksel bazda kârının ise, kredi karşılıkları ile operasyonel giderlerdeki artışın etkisiyle yüzde 4 ile sınırlı daralması öngörülüyor.     
Yapı Kredi'nin 2011 son çeyrekte net kârı 475 milyon lira, geçen sene üçüncü çeyrekte ise 542 milyon lira olarak açıklanmıştı. 
HSBC'nin tahminlerinde bankanın net kârının artışında net faiz marjlarının olumlu katkısı ve ticari kârın etkili olmasının beklendiği belirtilerek, "Takibe dönüşen kredilerin satışından gelecek 67 milyon liralık gelirin de net kâra etkisi olacaktır" denildi. 
Global Menkul Değerler'in notunda da güçlü kredi büyümesi ve takipteki kredilerin satışından elde edilen gelire rağmen, çeyreksel bazda net kârın sınırlı daralmasının beklendiği ifade edilerek "Kredi zarar karşılıklarındaki artış ve operasyonel giderlerdeki bir defalığına mahsus artış zayıf kârlılığın arkasındaki temel nedenler olabilir" denildi.  
Reuters anketinde Yapı Kredi'ye ilişkin dördüncü çeyrek  tahminleri şöyle:    

Ankete katılanlar: Burgan Yatırım, EkspresInvest, Garanti Yatırım, Global Menkul Değerler, HSBC, İş Yatırım, Oyak Yatırım, Renaissance Capital, Tera Menkul, Yatırım Finansman       
 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)