BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringYapı Kredi Leasing'den rekor finansman ----

Yapı Kredi Leasing'den rekor finansman

Yapı Kredi Leasing'den rekor finansman
08 Kasım 2010 - 10:36 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Leasing'ten Eksim Yatırıma rekor finansman

Yapı Kredi Leasing, Eksim Yatırım Holding’e 2+10 yıl vadeli 68 milyon Euro tutarında finansman sağladı. Bugüne kadar enerji sektöründe hayata geçirilen en büyük leasing projesi olma özelliğini taşıyan anlaşma ile Eksim, Amasya ve Tokat’ta 80 MWatt’lık rüzgâr santrali yatırımı gerçekleştiriyor.
Leasing sektöründeki en büyük yenilenebilir enerji finansmanına imza atan Yapı Kredi Leasing, Eksim Yatırım Holding'in Amasya ve Tokat’ta kuracağı, 80 MWatt’lık rüzgâr santrali yatırımı için 2+10 yıl vadeli, 68 milyon Euro tutarında rekor kaynak sağladı. Projenin toplam büyüklüğü ise 84 milyon Euro büyüklüğünde olacak.
Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarının gelişmesine önemli katkı sağlayacak rüzgar enerjisi yatırımına 68 milyon Euro finansman sağlamaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Nurgün Eyüboğlu, “Leasing sektörünün lider şirketi olarak bu alanda bugüne kadar sağlanmış en yüksek finansmana imza atmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. 80 MWatt büyüklüğünde olan rüzgar santralleri bölgede özel sektör tarafından yapılan en büyük enerji yatırımlarından bir tanesi. Bu proje, yatırımın yapılacağı hem Tokat ve Amasya hem de Türkiye için çok büyük önem arz ediyor. Dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer alan ülkemiz, sürekli artan enerji ihtiyacını ağırlıklı olarak dış kaynaklardan sağlıyor. Biz de ekonomik ve sosyal açıdan hayati önem taşıyan enerji sürekliliğinin sağlanmasına katkıda bulunmayı bir görev olarak değerlendiriyoruz. 2010 yılı başında yenilenebilir enerji sektörünü hedef sektörlerimizden biri olarak belirlemiştik. Yıl sona ermeden leasing sektörünün en büyük projesine imza attık Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin sosyo-ekonomik gelişmesinde temel oluşturan, enerji kaynaklarında dışa bağımlılığı azaltan ve yeni istihdam olanakları sunan projelerin hayata geçirilebilmesi için tüm imkânlarımızla Yapı Kredi Leasing olarak destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Eksim Yatırım Holding Genel Müdürü Ünsal Sözbir ise "Türkiye’nin en yüksek kapasiteli rüzgar lisansına sahip firmalarından biri olan grubumuz, enerjisi sektöründe 2000 yılından beri devam eden çalışmaları ile 1200 MW üzerindeki yenilebilir enerji yatırımlarını hayata geçirdi. Projelerimiz tamamlandığında yılda 4 milyar kWh üretim yapıyor olacağız. Susurluk RES projemizden sonra Amasya ve Tokat’taki rüzgar enerjisi santralinin finansmanının leasing ile yapılması fikrini Yapı Kredi Leasing ile birlikte oluşturduk. Bu projenin ülke ekonomisine ve tüm paydaşlara hayırlı olmasını diliyor, her aşamada bizlerle birlikte uyum ve özveriyle çalışan tüm Yapı Kredi Leasing çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emre aydın10 Mart 2011 15:51

    gerçekten ülkemizin bölesine güzel projelere ihtiyacı var. eksim holding e ve destek veren yapı kredi kurumuna teşekkür ederiz vatanımıza milletimize hayırlı olsun... daha nicelerine...