BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapı Kredi CDP İklim Değişikliği Programı’nda A listesine girdi----

Yapı Kredi CDP İklim Değişikliği Programı’nda A listesine girdi

Yapı Kredi CDP İklim Değişikliği Programı’nda A listesine girdi
13 Şubat 2024 - 10:48 www.finansgundem.com

Yapı Kredi, Londra merkezli Karbon Saydamlık Projesi tarafından İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında bu yıl A listesine alınarak, her iki programda da Türkiye'den A listesine giren tek finans kuruluşu oldu.

Yapı Kredi, sürdürülebilirlik alanındaki performansı ile uluslararası kurumlardan aldığı derecelendirmelerle, Türkiye'deki öncü konumunu sürdürüyor. Sürdürülebilir sağlıklı bir gelecek için sınırları kaldırmaya devam eden Banka, uluslararası saygın kuruluşlar tarafından verilen yüksek derecelerle sürdürülebilirlikteki lider konumunu pekiştiriyor.

Yapı Kredi, Londra merkezli Karbon Saydamlık Projesi (CDP) tarafından İklim Değişikliği ve Su Güvenliği programlarında bu yıl A listesine alınarak, her iki programda da Türkiye'den A listesine giren tek finans kuruluşu oldu.

ESG risk yönetimindeki performansı ile Sustainalytics'in 2024 En İyi ESG Şirketleri Listesi'ne giren Yapı Kredi, üst üste üçüncü kez S&P Global'in Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi kapsamında “The Sustainability Yearbook” şirketleri arasında yer almaya da hak kazandı. Banka ayrıca, MSCI ESG derecelendirmesinde AA (Lider) notunu bu yıl da koruyarak, sürdürülebilirlikteki öncü rolünü uluslararası arenada bir kez daha teyit etti.

Geleceğimiz için sınırları kaldırmaya ve bir adım önde olmaya devam ediyoruz.

Yapı Kredi olarak, sürdürülebilirlik konularını bütüncül bir şekilde ele aldıklarını ve önceliklendirdiklerini dile getiren Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, şunları söyledi: “İklim kriziyle mücadelede finans sektörünün dönüştürücü gücünün farkında bir kurum olarak, sürdürülebilirlik yolculuğumuzda attığımız her adımda bu sorumlulukla ve ortak değer yaratma vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda çevresel, ekonomik ve toplumsal boyutlarda tüm çalışmalarımızı şeffaf bir şekilde raporlayarak, sadece ülkemizde değil uluslararası arenada da hem sektörümüz hem de ülkemiz için örnek kurum kimliğimizi büyük bir başarıyla taşıyoruz.

Dünyanın en büyük çevresel raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi CDP’nin hem İklim Değişikliği hem de Su Güvenliği programlarında en yüksek skoru alarak, ülkemizi Finans sektöründe her iki kategoride de A listesinde temsil eden tek kurum olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bununla birlikte, bu yıl ESG alanındaki başarılı çalışmalarımız sayesinde, Sustainalytics'in 2024 En İyi ESG Şirketleri Listesi'nde yer almaya hak kazandık. Son üç yıldır MSCI ESG derecelendirmesindeki AA notumuzla lider sınıfındaki yerimizi korumayı ve S&P Global'in Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi kapsamında “The Sustainability Yearbook” şirketleri arasında yer almayı da sürdürdük.

Uluslararası finans kuruluşlarının standartlarına paralel olarak güçlü bir ESG yaklaşımı sergiliyor ve sürdürülebilirliği iş süreçlerimizin her alanına dahil ediyoruz. 80. Yılını kutlayan, ülkemizin en köklü finans kuruluşlarından biri olmanın sorumluluğuyla, önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir sağlıklı bir dünya için sınırları kaldırmaya ve her daim bir adım önde olmaya devam edeceğiz.”

Yapi Kredi konutlarda yeşil dönüşümü destekliyor

 

Yapi Kredi e-İpotek dönemini başlattı

 

Yapi Kredi’den 500 milyon dolarlık Eurobond ihracı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)