BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYabancıların unutamadığı Türk dizileri----

Yabancıların unutamadığı Türk dizileri

Yabancıların unutamadığı Türk dizileri
14 Ocak 2016 - 06:58 www.finansgundem.com

Calinos Holding’in Genel Müdürü Beşir Tatlı, yabancıların büyük beğenisini kazanan "Yaprak Dökümü", "Aşk-ı Memnu" gibi dizilerin devamını istedi

Dizi ihracatçısı Calinos Holding’in Genel Müdürü Beşir Tatlı, Türkiye’de yıllık ortalama 70 dizi üretildiğini söyledi.

Bunlardan 40’a yakınının reyting kurbanı olup yayından kaldırıldığını anlatan Tatlı, yayında kalmayı başaranların da sadece 10-15’inin yurt dışındaki televizyon kanallarında yerini alabildiğini vurguladı.

Tatlı, dizi ihracatından geçen yıl 250 milyon dolarlık gelir elde edildiğini, bu rakamın 2016 için 300 milyon dolara çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Dizi film üretimindeki sorunları anlatan Tatlı, Türk dizi film sektöründe senaryo sıkıntısı yaşandığını belirtti. Tatlı, yeni konu bulmakta zorlanan senarist ve yapımcıların biraz da kolaya kaçarak, daha önce yurt dışında çekilenlerin adaptasyon haklarını alıp yeni dizi üretmeye başladığını savundu.

Bunların Türk dizisi tadında olmasının beklenemeyeceğini dile getiren Tatlı, “Bunun da ihracatı olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır. Yabancıların ağzında damak tadı oluşturan Sıla, Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu, Fatmagül’ün Suçu Ne gibi aşkı, aileyi, insan ilişkilerini, iyi senaryo ve iyi çekimlerle anlatan büyük Türk dramalarına tekrar dönmemiz lazım” diye konuştu.

Tatlı, Türk dizilerinin, esas itibarıyla ana hikaye bakımından birbirinden oldukça farklı masal ve gerçek hayatı bir arada barındırma özelliği olduğunu ifade etti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)