BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancılar faiz değişikliği beklemiyor----

Yabancılar faiz değişikliği beklemiyor

Yabancılar faiz değişikliği beklemiyor
13 Nisan 2021 - 10:34 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, Merkez Bankası'nın bu hafta Perşembe gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında faizi değiştirmemesini bekliyor

Deutsche Bank, tarafından yayınlanan araştırma raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bu hafta gerçekleşeceği Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizini yüzde 19 seviyesinde sabit tutmasını beklediğini belirtti.

Yatırımcı toplantısında TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun verdiği mesajların bu görüşte etkisi olduğu belirtilirken, Deutsche Bank analistleri, temel senaryolarının bu olmadığını ve beklenenden erken bir parasal genişleme adımının atılması durumunda negatif piyasa tepkisi beklediklerini de vurguladı.

Deutsche Bank, Türk Lirası’ndaki zayıflamadan dolayı Mayıs ayında manşet enflasyonun yüzde 17,5 seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerine değinerek, TÜFE’nin Ekim ayına kadar yüzde 17 civarında seyredebileceğini söyledi.

YURT İÇİNDE DE PPK BEKLENTİSİ NETLEŞTİ

Yurt içinde de faizlerin sabit kalacağı görüşü anketlerde öne çıktı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamına yakını bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) yüzde 19 düzeyinde sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

AA Finans'ın 15 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ankete katılan ekonomistlerin 19'u politika faizinde değişiklik yapılmayacağını öngörüyor. Ekonomistlerden 1'i ise politika faizinin 100 puanlık artırımla yüzde 20'ye çıkarılmasını bekliyor.

Geçen ayki PPK toplantısında politika faizi 200 baz puan artırılarak yüzde 17'den yüzde 19'a yükseltilmişti.

Yabancılar, Merkez’den beklentilerini açıklamaya başladı

Yabancıların TCMB’den beklentileri netleşiyor

Enflasyon beklentisi yükseldi

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip Işık14 Nisan 2021 21:47

    Hükümet ve Ekonomi yönetimi, ENFLSYON LA MÜCADELE için dişe dokunur bir şey yapıyor mu? HAYIR. Faizi sabit bıraksa ne olur, Yükseltse ne olur. HİÇ! GÜVEN kaybolmuş, hesap verilebilirlik yok. Kararlılık yok. Çok daha donanımlı ve ciddi politikalara ihtiyaç var. 

  • Mehmet EKİCİ13 Nisan 2021 13:07

    Tesis edilmeye çalışılan GÜVEN yerle yeksan oldu. Kolay mı faiz indirmek ENFLASYON koşar adımlarla yükseliyor. Gıda ve Enerji fiyatları ortada. ÜFE % 32. Buradan TÜFE'ye geçiş olacak. İndirmeyi geçtik de artırmasalar bari.

  • Makbule Ekinci13 Nisan 2021 12:44

    Sayın Naci AGBAL'ın görevden alınması, dünyada ağır finansal sonuçları olan önemli olaylardan biri olmalı. Sonuçları düşünülmeden futürsuzca alınan bir karardı. Bedeli Ülkemiz için oldukça ağır oldu.

  • Der13 Nisan 2021 11:30

    %20 faşz açıklanmalı, güçlü para politikasına göre dovşz aşağı düşerken . Lira bazlı cazip faizli 12 -24 aylık devlet tahvil ihracı yapılmalı ay sonunda. Ve 15 nisan öncesi bankalarda doviz mevduatı olup bu tahvilleri almak isteyenlere daha avantajlı kur fşyatı uygulanarak tahviller verilmeli.

  • Ekon13 Nisan 2021 11:25

    Piyasada oluşan sarsıntıyı güvendizliği ortadan kaldırmak için süpriz bir faiz ile faizi %20 yapmalı bir süreliğine. Enflasyon düşünce dovşz gevşeyince ve MB rezervlerini güçlendirince tekrar faizi düşürmeye başlamalı.

  • şevki13 Nisan 2021 10:44

    faiz lobisine çalışıyor akp