BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYabancıların TCMB’den beklentileri netleşiyor----

Yabancıların TCMB’den beklentileri netleşiyor

Yabancıların TCMB’den beklentileri netleşiyor
12 Nisan 2021 - 15:34 www.finansgundem.com

MUFG tarafından yayınlanan raporda, Perşembe günkü toplantıda faizlerin sabit tutulmasını beklediklerini fakat ikinci çeyrekte Mart ayındaki 200 baz puanlık faiz artışının geri alınabileceği belirtildi

Bank of Tokyo Mitsubishi istanbul (MUFG Bank) analistleri Ehsan Khoman ve Lee Hardman, yayımladık bir araştırma notunda, 15 Nisan’da yapılacak PPK toplantısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faizi sabit tutmasını beklediklerini söyledi.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun daha önceki açıklamaları ile ilk faiz toplantısı olacak olan Perşembe günkü PPK’da piyasalar ile iletişimin büyük politika değişiklikleri yapılacağına dair endişeleri azalttığını belirten analistler, Kavcıoğlu’nun köşe yazılarının aksine şahin bir tutum sergilediğini vurguladı.

TCMB’nin nasıl bir tepki gösterme fonksiyonuna ilişkin belirsizliklerin devam ettiğine değinen analistler, risk primlerindeki kötüleşmenin, zayıflayan Türk Lirası’nın ve portföylerden çıkışların tersine döndürülmesinin kolay olmayacağını dile getirdi.

MUFG analistleri, TCMB’nin teorik olarak faiz artırmak için bir alanı kalmadığını ve yükselen enflasyon görünümünün bankanın tepkilerini sınırlayabileceğini belirtirken, siyasi öncelikler ve Kavcıoğlu’nun yazılarındaki güvercin tutum dikkate alındığında TCMB’nin genişlemeci bir para politikası döngüsüne girebileceğini söyledi.

Bu parasal genişleme döngüsünün tam olarak ne zaman başlayacağını kestirmenin zor olduğunu belirten analistler, verilere ve kur koşullarına bağlı olarak, 2021’in ikinci çeyreğinde Mart ayındaki 200 baz puanlık Faiz artışının geri alınmasını beklediklerini söyledi.

PAS GEÇMESİ BEKLENİYOR

Monex Europe, yayımladığı bir araştırma raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bu hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini sabit tutmasını beklediklerini söyledi.

Sözlü yönlendirmelerin şimdilik Türk Lirası’nı istikrarlı kıldığını belirten kurum, enflasyonun yüzde 19’a doğru yükselmeye başlaması ve dış finansal risklerin gerçekleşmeye başlamasıyla birlikte yatırımcı beklentileri için bunun yeterli olmayacağını vurguladı.

Özel sektörün zayıf dış finansman pozisyonlarının, 8 hafta içerisinde geri ödeme vadelerinin dolmasıyla tahakkuk edeceğini ve TCMB’nin çok az rezervi kalmasından dolayı bankaların borçlarını ödemek için spot Döviz piyasasına yönelebileceğinin altını çizen Monex Europe, bunun Türk Lirası üzerindeki baskıyı artırabileceğini ifade etti.

Enflasyonun yükselmesi ve reel getirilerin erimesi durumunda finansal kırılganlıkların Türk Lirası’nda daha fazla değer kaybına yol açacağını belirten kurum, fiili hatta açık sermaye kontrollerinin muhtemel olabileceğini belirtti.

Yabancılar, Merkez’den beklentilerini açıklamaya başladı

Kurlarda gözler Perşembe gününde!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)